Luka Bar danas za titulu, Galeb za nastavak serije

Od kada je Luka Bar počela seriju od osam uzastopnih titula, 2013. godine, nijedna od finalnih serija plej-ofa odbojkašica nije trajala više od tri meča. Uz to, „sirene“ su dvije titule u finalu protiv Galeba osvojile sa po 3:0 u seriji (2017. i 2018. godine).

Da li će ta tradicija biti nastavljena ili srušena, znaće se nakon današnjeg trećeg duela finala u Baru (15.30 časova), u kojem je Galeb nominalni domaćin…

Luka Bar je oba prethodna duela dobila sa po 3:2 u setovima, i pokazala veću mentalnu snagu u trenucima kada su se utakmice odlučivale. Međutim, Galeb, koji je bio prvi u ligaškom dijelu sezone i osvojio Kup u finalu upravo protiv Luke Bar, zna kako se igra protiv šampiona…

U redovima Galeba nadaju se da bi mogla da zaigra i Nevena Vukčević, MVP finala Kupa, koja se povrijedila na početku prvog susreta (kod rezultata 10:9 u prvom setu), pa je preskočila i drugu utakmicu.

– Utakmica u četvrtak donijeće konačnu odluku da li je prvenstvo završeno ili se borba nastavlja. Kao i uvijek, daćemo maksimum. Prihvatile smo činjenicu da su dva neuspjeha iza nas, ali ne prihvatamo da posustanemo u borbi… Možemo i da izgubimo i da pobijedimo, ali nikad nećemo biti poražene – kaže kapitenka Galeba Marija Tuševljak.

Na drugoj strain, i ekipa Luke Bar je oslabljena u finalu neigranjem reprezentativnog libera Melise Cenović, ali to se u prva dva susreta nije previše osjetilo kada je u pitanju konačan rezultat.

– Mislim da smo dosad pružili dobru igru i da ništa manje nećemo prikazati ni u četvrtak, kada nas očekuje treća utakmica. Ponosna sam na svoju ekipu, jer smo u prelomnim momentima bile strpljivije i pokazale karakter. Ulazimo maksimalno skoncentrisano i motivisano kao da finalna serija tek počinje, jer samo takvim pristupom možemo doći do pobjede – istakla je korektorka Luke Bar Dijana Vuković.

Finale se igra do tri pobjede. Utakmica se igra bez prisustva publike.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button