Lalošević: Marija je najveći hit, ne samo Crne Gore, već i regiona

Ognjen
Piše: Ognjen 145 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Atletičarka Marija Vuković ove godine je možda i najveći hit, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu kao sportista, što govori da iz male male Crne Gore, i male atletske baze imamo fenomenalnu šampionku, saopštio je ministar sporta Vasilije Lalošević.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG rekao da resor na čijem je čelu pruža podršku Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK), navodeći da su takmičeri iz male zemlje donijeli sedam medalja.

Lalošević je rekao da će država naći modus da nagrade mlade sportiste, uz podsjećanje da COK i ministarstvo dijele stipendije.

Kazao je da imaju nekoliko lijepih ideja, poput olimpijske kuće i olimpijske akademije.

“Da napravimo olimpijski muzej, već smo u fazi razgovora sa sjajnim, istaknutim sportistima koji su donosili trofeje Crne Gore, da se na jednom mjestu mladi ljudi edukuju što su crnogroske legende iz oblasti sporta uradile”, rekao je Lalošević.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović rekao je da prave male korake kako bi došli do velikih ciljeva. Vrlo brzo će, kako je rekao, početi sa stipendiranjem i izdvajanjem naknada za stručni kadar u sportu.

“Od ovih sedam medalja, šest je iz pojedinačnih sportova. To je prednost za malu zemlju, to je za nas najjeftinije. Na to treba obratiti posebnu pažnju”, kazao je Simonović, navodeći da sa Ministarstvom sporta imaju odličnu saradnju.

Kaže i da se samo uz dobru sinergiju mogu postići dobri rezultati.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar