Kosović: Imamo šansu ako pokažemo više samopouzdanja i čvrst karakter

Redakcija
Piše: Redakcija 52 pregleda Dodaj komentar

Veliki bod na Bosforu daju nadu Crnoj Gori u borbi za odlazak na svoj prvi Mundijal.

,,Hrabri sokoli“ su gubili u Istanbulu dva razlike, ali su do izjednačenja stigli u 96. minutu nakon evro gola Rista Radunovića iz slobodnog udarca sa nešto manje od 20 metera (2:2).

Prednost domaćina smanjio je Adam Marušić na asistenciju Nebojše Kosovića koji je lijepim pasom izbacio protivničku odbranu.

– Mislim da smo zasluženo osvojili bod na teškom gostovanju u Turskoj. Atmosfera je bila fantastična, teren nije baš bio u najboljem stanju, ali uvjeren sam da je remi pravedan. Imali smo šansi i polušansi koje je trebalo bolje da iskoristimo. U svakom slučaju – mnogo važan bod, doza samopouzdanja koje će nam značiti u narednim mečevima sigurno – rekao je Kosović.

Remi na stadionu Vodafon park dobija na težini ako se zna da su ,,crveni“ nastupili bek nekoliko igrača.

Falio je najbolji – Jovetić, kao i Điđo Vukčević, Stefan Mugoša, Marko Janković…

– Sa njima bi bilo mnogo lakše. Ajde da ne kažem da bismo sa njima pobijedili, ali sigurno da nam mnogo fale. Nadam se da ćemo barem jednu odigrati u punom sastavu – dodao je Kosović.

Namjestio si gol Marušiću. Je li ti se zahvalio?

– Jeste – odgovorio je Kosović uz osmijeh.

– Lakše je i meni kad imamo igrača koji tako lako i brzo koristi prazan prostor. I on sam je sve ostalo odradio perfektno – prvo prijem, pa šut iz kojeg je dao gol. Lako je bilo meni da uradim svoj dio posla, a Marušiću svaka čast – ističe vezista kazahstanskog Kairata.

Sjutra u 12 časova slijedi put za Ajndhoven.

– Biće još teže. Treba iskoristiti vrijeme da se što bolje oporavimo, spremimo i uđemo u utakmicu sa mnogo više samopouzdanja. Treba da pokažemo karakter od početka, da ne čekamo da primimo gol iz prve šanse i tek onda da se budimo. Treba da izađemo na teren i da pokažemo da imamo kvalitet za veliko takmičenje – ističe dvadeset šestogodišnji Nikšićanin.

Holandija je favorit grupe…

– Ozbiljni su. Igraju na vrhunskom nivou, veoma brz fudbal. Moramo da pokažemo karakter od samog počeka utakmice. Da li ćemo biti u defanzivnom bloku, da li u ofanzivnom – ali moramo da pokažemo da smo spremni na sve, pa i fizički da odgovorimo. Mislim da imamo šanse ako budemo puni samopouzdanja, ako pokažemo čvrst karakter i da se ne predajemo – smatra Kosović.

Turska igra ritmom koji Crna Gora može da prati.

,,Oranje“ je nešto drugo. Holandija igra puno brže, pravi konstantni pritisak, stvara dosta šansi…

– Igraće od početka ofanzivno, presing 90 minuta. Mi ćemo morati fizički da odgovorimo na te zahtjeve, što je najvažnije u ovim kvalifikacionim utakmicima. Nemaš prava na grešku i moraš da odgovoriš na duele i skok igru na najbolji mogući način. Tako da moramo od početka da budemo skoncentrisani i na kraju kada stvorimo šanse moramo da iskoristimo svaki milimetar – naglašava Kosović.

Lijepo je biti u vrhu grupe, u igri za Svjetsko prvenstvo,

Nijesu ,,sokoli“ odavno bili u takvoj poziciji.

– Kod nas je uvijek atmosfera super, od igrača, preko stručnog štaba, do svih ljudi okolo. Moramo da pokažemo na terenu da zaslužujemo plasman na veliko takmičenje. Čvrst karakter i samopouzdanje, a na kraju će isplivati individualni kvalitet Hakšabanovića, Marušića, Jankovića ili nekog drugog. Moramo da budemo svi zajedno – zaključio je Kosović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar