Karate Savez zadovoljan nastupom na EP

Redakcija
Piše: Redakcija 32 pregleda Dodaj komentar

karateCrnogorska karate reprezentacija sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u Budimpešti, baš kao i prošle godine, vratila se sa jednom medaljom, zahvaljujući Marini Raković, koja je u borbama u kategoriji do 68 kilograma osvojila treće mjesto i drugi put zaredom okitila se bronzanim odličjem.

 

To je bio povod za konferenciju za novinare, koja je juče održana u Žutom salonu hotela „Crna Gora“, a kojoj su pored članice KK Omladinac prisustvovali još Vladimir Mrvaljević, predsjednik KSCG, te selektori Slavenko Bajić, Dragoljub Fatić i Jugoslav Bukilić.

 

Osvojena je treća seniorska medalja od sticanja nezavisnosti. To je dokaz da imamo dobar rad u klubovima, da selektori dobro rade i da je Savez sve ispratio na pravi način – kazao je Mrvaljević, koji je zatim mnogo više vremena izdvojio na kritike prema nadležnima, zbog raspodjele sredstava prema nacionalnim savezima.

 

Sjajan nastup na prvenstvu Evrope imala je Marina Raković, koja je poslije tri ubjedljive pobjede zaustavljena u polufinalu, a onda je u meču za treće mjesto bez problema stigla do medalje.

 

Srećna sam što sam osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu opet obradovala svoj klub Omladinac i državu Crnu Goru. Čak sam išla na to da bude i sjajnija, ali spletom okolnosti i zbog nedostatka sportske sreće nijesam uspjela da uđem u finale. Dokazali smo da je ta taktika koju radimo u klubu ispravna i da osvajamo medalje, ne samo u starijim već i u mlađim kategorijama. Hvala treneru koji nas je spremio tako dobro, članovima kluba koji su mi pomagali, bili uz mene i motivisali me, kao i predsjedniku kluba i članovima uprave – kazala je Marina Raković na konferenciji za novinare.

 

marina rakovicSelektor ženskog tima u borbama Slavenko Bajić naglasio je da je Marina zaslužila i sjajniju medalju, ali i da je ona prekinula dug period bez medalje na šampionatima Evrope u borbama, podsjećajući na Jokovića koji je bio na pobjedničkom postolju davne 1995. godine.

 

Nedostajalo je malo sportske sreće. Najviše žalim zbog poraza u polufinalu. Nije mi jasno kako su sudije u preglasavanju bodovale i pobjedu dodijelile Austrijanki Bušinger. Falilo je možda malo više eksplozivnosti u posljednjih 15 sekundi. Ali, ostvaren je veliki uspjeh. Odrađene pripreme u Podgorici i Herceg Novom i učešće na turnirima dalo je rezultate, za još bolje neophodno je učešće na jačim turnirima – objasnio je Bajić.

 

Selektor muške karate reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je zadovoljan učinkom, jer peto i dva sedma mjesta, prema njegovim riječima na prvenstvu Evrope nije zanemarljivi rezultat, dok je selektor kata tima Jugoslav Bukilić realno kazao da su rezultati slabiji nego ranije, navodeći da je i žrijeb bio mnogo teži.

 

Na kraju, treba naglasiti da je konferencija za novinare trajala neuobičajno dugo s obzirom da su neki očigledno bili zaboravili povod, zbog čega su predstavnici ,,sedme sile“ umjesto priče o velikom uspjehu Marine Raković, slušali razmišljanja na neke potpuno druge teme, pa čak i tome kako karate zaslužuje da se nađe na programu Olimpijskih igara?!

 

Izvor: Pobjeda

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar