Kaluđerović: Ne odustajem, Savićević ne može zakonito da me pobijedi

Saopštenje kandidata za predsjednika FSCG

Kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Jovan Kaluđerović oglasio se saopštenjem povodom dešavanja oko Izborne skupštine za predsjednika FSCG, kojoj nije prisustvovao, kao ni 18 od 45 delegata, nakon što je Uprava za inspekcije poslove privremeno zabranila održavanje Skupštine.

Za Savićevića je 30. juna glasalo svih 27 prisutnih delegata.

– Kao kandidat za predsjednika FSCG, a prije svega kao čovjek koji poštuje zakone i odluke svoje države Crne Gore, slobodan sam da se obratim sportskim radnicima kao i svim građanima Crne Gore koje interesuje istina i pravo stanje u vezi izbora za predsjednika FSCG. Zahvaljujem se rukovodstvu FSCG što su svojim djelovanjem i na kraju njihovom predstavom zvanom Skupština potvrdili ispravnost stavova koje sam ranije iznio i odluke da ne prisustvujem sastanku. Pozdravljam odluku delegata koji nijesu prisustvovali sastanku i na taj način pokazali da ima veliki broj fudbalskih radnika koji poštuju propise, ne pristaju na ucjene i misle svojom glavom. Ima ih naravno i među onima koji su glasali po svim tačkama dnevnog reda. Oni će ubrzo biti dio nove većine – navodi Kaluđerović.

Nekadašnji fudbalski sudija navodi da sjednica Skupštine i da nije bila zabranjena, nije trebala biti održana zbog nepostojanja kvoruma.

– Evo kako. Od 27 delegata tri su učestvovala u ime Udruženja klubova Sjever, koji su nezakonito izabrani (kako je konstatovao nadležni državni organ) – Dragan Drljević, Jonuz Ljušković i Zlatko Magdelinić. Milenko Mića Maraš je do izbora novog Izvršnog odbora nezakonito bio i član Skupštine i član Izvršnog odbora. Nadalje, Ervin Tošić i Veselin Mijač su suprotno Zakonu o sportu i Statutu FSCG istovremeno članovi Skupštine i Izvršnog odbora. Nevjerovatno. Maraš, Tošić i Mijač nijesu krivi za ovu nezakonitost već FSCG, koji nije smio da verifikuje njihove mandate, odnosno da ih bira u Izvršni odbor. Predstavnik Udruženja sudija i instruktora Veljko Bošković izabran nezakonito i učestvovao u radu sjednice bez Odluke o imenovanju. Dodatno, postoji osnov sumnje da je u tom postupku izvršeno krivično djelo – saopštio je Kaluđerović.

Dodaje da ,,svaki dan dobijamo dodatne informacije o nezakonitom radu rukovodstva FSCG, pa osim navedenih vjerovatno ima još sličnih slučajeva“.

– Koliko zakonito izabranih delegata je učestvovalo u radu nezakonite Skupštine 30.06? Kada se uzme u obzir navedeno, cinici bi konstatovali da druge nezakonite radnje i opstrukcije nijesu strašne: određivanje roka za predaju kandidature suprotno Statutu FSCG; traženje dokumenata za moju kandidaturu suprotno zakonu; lažne informacije o rokovima za promjenu delegata; nedostavljanje osnovnih informacija neophodnih za proces izbora… Osim navedenog, susreo sam se sa napadima od strane osoba bliskih rukovodstvu FSCG koji su iz različitih društvenih krugova i onih za koje su izbori za predsjednika FSCG politika, u najgorem smislu riječi. Neistine i poluistine o meni iznosili su analitičari društvenih prilika, političari, većina medija… Dejan Savićević, najbolji crnogorski fudbaler svih vremena, uz sve navedeno i zloupotrebu položaju u svrhu izbora, ne može zakonito da pobijedi Jovana Kaluđerovića, fudbalskog sudiju sa Cetinja. Ja ne odustajem. Nemam ni pravo, uzimajući u obzir koliko me klubova i sportskih radnika podržava. Angažovao sam tim uglednih pravnika koji će iskoristiti sva pravna sredstva da omoguće organizovanje zakonite Skupštine FSCG i procesuira sve one koji rade nezakonito – saopštio je Kaluđerović.

Na kraju, navodi Kaluđerović, da li je pobijedio fudbal ako ,,nezakonitoj Skupštini nijesu prisustvovali predstavnici polovine klubova prve i druge lige Crne Gore“.

– Biće nova Skupština i novi predsjednik – poručio je Jovan Kaluđerović.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button