Jovanka Radičević: Tužna sam i ponosna, želja mi je da se oprostim pred našim navijačima

Vladan
Piše: Vladan 305 pregleda Dodaj komentar
Foto: IHF

Jovanka Radičević je priznala da je “tužna, ali i ponosna” nakon nastupa ženske rukometne selekcije Crne Gore na oproštaju od Svjetskog prvenstva.

“Lavice” su za kraj izgubile od Poljske 33:28, šampionat završile na 22. mjestu.

“Tužna sam, jer sva borbenost, želja i karakter nisu donijeli bar još jednu pobjedu. Ponosna sam i srećna što svaka dala sve od sebe, što smo tri sedmice živjele kao porodica i pokušavale poslije svakog poraza da vidimo šta nije bilo dobro, šta bi trebalo ispraviti. Davale smo se jedna drugoj nesebično, ponosna sam na djevojke. Prvi put neke su na velikom takmičenju, to je veliko iskustvo. Sigurno je moglo mnogo bolje, ali ima potencijala”, kazala je Radičević.

Legendarna krilna igračica je rekla da ostane gorak ukus, ali da je ovo proces kroz koji mora da se prođe.

“Potrebno je puno da se radi, rezultati se ne prave preko noći. Nismo bile kompletne, ali je moglo bolje. Nijedna ekipa nije nas baš nadigrala, ali su rotacije rivala u drugoj fazi doprinijele da ne ostvarimo pobjedu, jer je većina nas igrala 60 minuta”.

Naredne godine je Evropsko prvenstvo, a Crna Gora je domaćin jedne od grupa.

“Ne želim još ništa da pričam i obećavam, vjerujem da ću igrati. Iskreno, želja mi je i bila da se oprostim pred našim navijačima. Igrati za Crnu Goru za mene je poseban motiv, a uvijek ću biti najveća podrška djevojkama, igrala ili ne”, zaključila je.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar