Janković propušta tri utakmice, neizvjestan i za vječiti derbi

Crnogorski reprezentativac Marko Janković mora na pauzu. Po svemu sudeći – dugu.

Krilni vezista crno-bijelih povrijedio se na utakmici 18. prvenstvenog kola protiv Spartaka. On je početkom drugog poluvremena dobio udarac laktom u kuk, a to je dalje prouzrokovalo dodatne probleme koji će crnogorskog reprezentativca odvojiti od terena u utakmicama značajnim za ishod jesenjeg dijela sezone.

„Janković je zadobio parcijalnu rupturu mišića trbušnog zida. U pitanju je specifična povreda, nalik onoj koju je prije nekoliko godina doživeo Lazar Marković igrajući za Partizan. Marko sigurno neće biti na raspolaganju za današnji susret sa Voždovcem, kao ni za nedeljni derbi za Vojvodinom, a neće putovati ni u Kijev, na gostovanje Dinamu. Povreda zahtjeva nekoliko sedmica pauze. Prepisana mu je terapija plazmom, vidjećemo da li možemo da ga osposobimo za sam finiš kalendarske godine“, rekao je za Mocart sport, doktor u stručnom štabu Partizana, Ilija Rosić, posle pregleda magnetnom rezonancom i konsultacija sa stručnjacima iz ove oblasti.

To znači da od preostalih pet utakmica crno-bijelih do odlaska na zimsku pauzu Marko Janković sigurno neće igrati prve tri (Voždovac, Vojvodina i Dinamo Kijev), a u opasnosti je da propusti i gostovanje Napretku (10. decembra) i vječiti derbi sa Crvenom zvezdom (13. decembra).

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button