Italija, Poljska, Bugarska i Slovenija izborile “vizu” za Verde Complex

Crna Gora učešće na U17 Evropskom prvenstvu obezbijedila zahvaljujući tome što je Odbojkaški savez Crne Gore dobio organizaciju prvenstva

Redakcija
Piše: Redakcija 159 pregleda Dodaj komentar

Završena je prva runda Zonskih kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše, nakon koje su poznate četiri selekcije koje će se od 19. do 30. jula u dvorani “Verde Complex” Podgorici boriti za naslov prvaka Evrope u konkurenciji odbojkaša do 17 godina.

Pored Crne Gore, koja je učešće na U17 Evropsko prvenstvo obezbijedila zahvaljujući tome što je Odbojkaški savez Crne Gore dobio organizaciju prvenstva, plasman na EP su nakon zonskih kvalifikacija izborile selekcije Bugarske (BVA), Poljske (EEVZA), Slovenije (MEVZA) i Italije (WEVZA).

Preostalih 11 učesnika na prvenstvu biće poznato nakon druge runde kvalifikacija, koja će se održati  od 20. do 24. aprila.

U nedjelju je završen turnir u organizaciji Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA) u Sofiji, nakon kojeg je Bugarska izborila direktan plasman, dok će Srbija, Rumunija, Grčka i Turska svoju šansu tražiti u drugoj rundi.

U17 Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se 19-30. jula u Podgorici u organizaciji Odbojkaškog saveza Crne Gore, na kojem će učestvovati 16 reprezentacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar