IMZE: Pet medalja za crnogorske atletičare

Rajko
Piše: Rajko 695 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska atletičarka Ljiljana Matović osvojila je zlatnu medalju u troskoku na Igrama malih zemalja Evrope, koje se održavaju u našoj zemlji.

Ona je do najsjajnijeg odličja došla skokom od 12 metara i 82 centimetra. Srebro je pripalo Maltežanki Klari Azopardi (12,3) i Irma Gunarsdotir (12,09).

Kristina Rakočević je u disciplini “bacanje diska” ostvarila rezultat od 52.94 metra, koji joj je donio drugu poziciju i srebrnu medalju.

Ispred Kristine se našla Kipranka, Androniki Lada, koja je osvojila zlatnu medalju, rezultatom od 54.6 metara, dok je bronzu osvojila Kristin Karlsdotir sa Islanda.

Naša muška štafeta u sastavu: Luka Rakić, Kristijan Subotić, Edin Erović, Srdan Marić, osvojila je srebro u trci 4 x 100 metara, u vremenu 42.51sek.

Zlatom se okitila štafeta San Marina, što je ujedno i prvo zlato za ovu državu na Igrama, dok su bronzani bili momci sa Islanda.

Do medalje, ali bronzane stigao je i Darko Pašić – dvadesetšestogodišnji Cetinjanin trku na 110 metara sa preponama završio je za 14 sekundi i 86 stotinki.

Zlatna medalja pripala je Luksemburžaninu Frankoi Graileu koji je pomenutu dionicu istrčao za 14,52 sekunde, dok je srebro osvojio Isak oli Trastason sa Islanda sa rezultatom 14,85.

U trci na 10 000 metara, Slađana Perunović je ostvarila treće najbolje vrijeme i osvojila bronzanu medalju. Slađana je trku istrčala u vremenu 36:23.62.

Zlato je pripalo Lizi Bezini sa Malte a srebrom se okitila Dagmara Ana Handžlik sa Kipra.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar