Gojković: Hvala svima koji su 2016. godine krenuli sa nama u ovaj projekat

Vladimir Gojković je uspio – jedan od najboljih crnogorskih i svjetskih vaterpolista svih vremena, kao selektor ,,ajkula“ – poslije srebra i bronze na šampionatima Evrope – stigao je i do Olimpijskih igara.

Crnoj Gori će nastup u Tokiju biti četvrti na OI, ali rezultat sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu nije baš ,,običan“ – naša žestoko oslabljena reprezentacija u polufinalu je nakon peteraca srušila Hrvatsku (14:12), koja je u Holandiju stigla kao prvi favorit turnira.

Igrali smo protiv fantastične ekipe, a znate koliko smo imali problema. Imali su i igrača više pri kraju utakmice i kod vođstva od 10:9. Želim da zahvalim svima koji su 2016. godine krenuli sa nama u ovaj projekat. Ušli smo u njega sa nekoliko mladih i sa fantastičnim starijim igračima. Momci su trenirali cijelo ljeto, njih 24-25. I oni koji nijesu ovdje zbog povreda važan su dio tima, ovo je i njihov uspjeh. Dobar rad tokom prethodne četiri godine rezultirao je plasmanom na Olimpijske igre – rekao je Gojković.

Crna Gora je tri puta gubila meč za olimpijsku bronzu.

– Za našu zemlju veliki je uspjeh biti na Olimpijskim igrama, ali naravno da želimo da budemo bolji od svih. Krećemo sa pripremama za Tokio, nadamo se da ćemo biti spremni – dodao je Gojković.

Stefan Vidović je bio strijelac u drugoj seriji penala.

Foto: Aleksandra Krupanič

– Emocije su snažne. Umorni smo, čestitam saigračima, zaslužili smo ovo. Naporno smo radili za ovo, pravi tim ide u Tokio – kazao je Vidović.

– Put za Tokio nije počeo ovdje, već nekoliko godina ranije, poslije Igara u Rio de Žaneiru. Imali smo projekat, radili smo mnogo i tokom lokdauna. Srećan sam što sam dio ove ekipe. Idemo u Tokio!

,,Ajkule“ su u Roterdamu pobijedile u šestom meču zaredom.

Ovo je mnogo teži turnir od olimpijskog. Igra se svaki dan, bez odmora, a svi su došli s idejom da odu na OI. Imali smo mnogo problema oko sastava, srećan sam što sam dio ove ekipe. Zaslužili smo put u Tokio – izjavio je Vidović.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button