Džikić nakon poraza u Beogradu: Mislim da možemo da igramo i bolje i pametnije

Ognjen
Piše: Ognjen 111 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Nakon poraza na startu polufinala plej-ofa, Aleksandar Džikić je čestitao pobjedu Partizanu i poručio da njegov tim mora da igra bolje u „Morači”.

Beograđani su rutinski slavili (82:66) i u nedjelju će imati šansu da izbore prvo finala ABA lige od 2013. godine.

„Ima stvari o kojima bi trebalo da povedemo računa malo više, koje su usko povezane sa čvrstinom Partizana. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ovo je prva utakmica na kojoj smo šutnuli više trojki nego dvojki ove sezone. Moramo da probamo da budemo bolji na toj drugoj utakmici, mislim da možemo da igramo i bolje i pametnije”, naglasio je Džikić.

Na pitanje novinara da li mu se čini da su neki njegovi igrači djelovali nezainteresovano, 51-godišnji stručnjak je odgovorio:

„Nemam takav utisak. Možemo bolje da igramo u napadu, da sprovodimo u djelo ono što hoćemo, da napadamo gdje mislimo da možemo da napravimo najveću štetu. Siguran sam da možemo da igramo bolje i čvršće u samom reketu”.

Pitanje je bilo i koliko ekipi fali Rid.

„Vratili ste se mnogo unazad. Najbolje znamo šta je Vili Rid bio za nas, a pokušavamo da ne razmišljamo toliko unazad, šta bi bilo da je tu. Od toga nema posla. S ovim što imamo moramo da probamo da budemo bolji. Ovo je prva utakmica Partizana poslije neprijatnog rezultata i normalno je da izađe na ‘fulu’. Igrao je dobro, mi smo mogli bolje”.

Ima li nekih stvari kojima ste zadovoljni?

„Kada završiš ovoliko puta na parketu kao mi, kada se bacate za loptu, neke i ukradete… Time moram da budem zadovoljan. Promašivali smo otvorene šuteve, ali moram da budem zadovoljan činjenicom da smo ih stvarali”.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar