Dušan Simonović predsjednik COK i naredne četiri godine

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 270 pregleda Dodaj komentar

Dosadašnji predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović, dobio je danas novi četvorogodišnji mandat.

Simonović je bio jedini kandidat za predsjednika, a dobio je podršku 39 od ukupno 41 delegata.

Pravo glasa imaju delegati saveza iz sportova koji su na programu olimpijskih i mediteranskih igara, kao i predstavnici Kluba crnogorskih olimpijaca i sportskih komisija.

On je nakon izbora kazao da će se njegov program temeljiti na već ranije definisanim ciljevima i ambicijama i da će oni predstavljati kontinuitet rada i aktivnosti četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa.

“Temeljiće se na proklamovanim načelima olimpijskog pokreta, povelji Međunarodnog olimpijskog komiteta, Zakona o sportu, Statutu COK i potrebama crnogorskog sporta i prioretitetima kojima sam i do sada posvećivao posebnu pažnju”, kazao je Simonović.

On je najavio da će posebnu pažnju posvetiti unapređenju odnosa sa Vladom Crne Gore i njenim organima, u cilju stvaranja što boljih uslova za funkcionisanje sportskih asocijacija.

“Nastavićemo saradnju sa nevladinim sektorom u cilju realizacije nekih započetih i otvaranja mogućnosti počinjanja nekih novih projekata. Radićemo sa savezima i pojedincima na stručnom osposobljavanju i edukaciji kadrova”, kazao je Simonnović.

On je najavio da će insistirati na izmjenama postojećeg i usvajanju novog Zakona o sportu i adekvatnom pozicioniranju COK u skladu sa najboljim iskustvima iz okruženja.

“Posebno bih naglasio potrebu izrade nacionalne strategije razvoja sporta u Crnoj Gori i primjenu već usvojene kategorizacije sportova, kao I okončanja procesa po savezima kategorizacije sportista”, kazao je Simonović.

On je na toj funkciji od 28. maja 2003. godine.

Mandat mu je produžen na Skupštini 23. novembra 2008, a novu podršku dobio je 3. novembra 2012. godine.

Skupština je jednoglasno usvojila novi Izvršni odbor, koji će kao i predhodni brojati 17 članova.

On je za potpredsjednike, kao i u predhodna tri mandata, predložio Zoricu Kovačević i Andriju Popovića. 

Članovi IO u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Božidar Vuksanović, Momir Đurđevac, Branko Jovanović, Dragan Kopitović, Džemal Ljušković, Vesna Medenica, Vanja Mugoša, Boro Mračević, Veselin Barović, Bojana Popović, Dimitrije Rašović, Dragan Samardžić, Jovica Rečević i Cvetko Pajković.

U Nadzorni odbor izabrani su Dejan Bajić, Miodrag Ivanović i Mladen Rabrenović.

Skupština je usvojila Izvještaje o radu COK između dvje Skupštine, kao i učešću na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Skupština broji 57, a u radu su učestvovala 52 delegata.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar