Đurđina Jauković: Svi zajedno želimo da pokažemo koliko možemo

Vladan
Piše: Vladan 378 pregleda Dodaj komentar
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Poraz od Angole na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je nešto što crnogorske rukometašice ne mogu da zaborave.

Prije pet godina su izgubile u drugom kolu.

“Dobro se sjećam te utakmice, to se ne zaboravlja lako”, kaže Đurđina Jauković i dodaje:

“Moje prve Igre, drugi meč, pa takav poraz. Dobila sam šansu da im vratim za to.

Ipak, Crna Gora traži drugi motiv, ne osvetu.

“Kad obučemo dres sa našim grbom, to je poseban osjećaj, to je naš najveći motiv. Za mene lično, nije mala stvar biti dva puta na Igrama. Mnogo velikih igračica nisu nijednom. Pričala sam mnogo o tome sa Sandrom Toft – legendarna Dankinja, jedna od najboljih golmanki svih vremena, nije uspjela da dođe do Igara, a priznala mi je da joj je to najveća želja. Srećna sam što sam ovdje, ali ne želim da se zadovoljim. Svi zajedno želimo da pokažemo koliko možemo, a zaista mislim da ovaj tim može mnogo”, ističe Jauković.

“Lavice” su danas prvi trening sa loptom od dolaska u Tokio.

“Počele smo završni dio priprema, probamo neke stvari za Angolu, imamo i kontrolni meč sa Francuskom. Spremne ćemo ući u turnir”, kaže Jauković.

“U mislima nam je samo Angola. Nemamo iskustvo igranja sa takvim timovima, ali gledale smo ih i analizirale. Angola je “divlja” ekipa, tu su igračice koje mogu da iznenade, da se dignu na šut sa deset metara kada niko ne očekuje. Fokus mora da bude maksimalan”.

Crna Gora je prije puta u Tokio imala dva testa na turniru u Mađarskoj, gdje je doživjela dva poraza, od domaćina i Brazila.

“Desile su se na tom turniru neke stvari koje ne bi smjele da se dešavaju na Igrama, dosta nas nije bilo na nivou na kome bi trebalo da budemo. Ali, kroz treninge nakon tog turnira, sve ide na bolje, a imamo i još nekoliko dana da sve obavimo kako smo zamislile”, zaključila je Đurđina Jauković.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar