Dres reprezentacije je čast, prvilegija i odgovornost

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević čestitao je Dan reprezentacija.

– Dan koji slavi istinske vrijednosti sporta, kao i sportskog nacionalnog ponosa i dostojanstva – kazao je direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević, koji je u čestitci povodom Dana reprezentacije kazao da sportska djelatnost u sebi sadrži ogromnu moć, uči posvećenosti, disciplini i dovodi u kontakt različite kulture.

Prema njegovim riječima, vrijednosti na kojima počiva sport, upravo predstavljaju osnovu za povezivanje u svakodnevnom životu.

-Uprava za sport i mlade će uvijek nastojati da promoviše inicijative usmjerene na saradnju i podizanje svijesti o značaju sportske aktivnosti upravo sa ciljem pozitivnog uticaja koji ima na razvijanje međuljudske tolerancije i razumijevanja – rekao je Lalošević.

Ono što je najvažnije uprkos trenutnoj situaciji – sport nije stao.

– Da se sportsko znanje, kvalitet i želja naših sportista da pomognu svom narodu, mogu sprovesti i putem online platformi jasno su nam pokazali neki od naših najboljih reprezentativaca, te time dali primjer svima da se uz poštovanje mjera može i dalje voditi sportski način života – rekao je Lalošević.

Direktor Uprave za sport i mlade je naglasio da je 2021. godina Olimpijskih igara, koje su po prvi put u istoriji odgođene zbog pandemije korona virusa.

– Naši sportisti su pokazali ne samo spremnost da se prilagode pripremama koje su bile u skladu sa propisanim mjerama, već i da vrlo transparentno pokažu strpljenje, razumijevanje i društvenu osviješćenost povodom odgađanja istih. Naši sportisti su svoje sportske nade, želje i očekivanja za prethodnu godinu stavili po strani te vrlo odgovorno pristupili ovoj situaciji što će se, uvjeren sam, i isplatiti – rekao je Lalošević i naglasio da je za svakog sportistu nositi dres reprezentacije najveća čast i privilegija, ali ujedno i odgovornost.

– Crnogorski sportisti su toj odgovornosti vrlo ozbiljno pristupili i kroz svoje sportsko iskustvo, dostojanstvo, neosporan kvalitet i potencijal nam omogućili da se ponosimo njima na svakom koraku Evrope i svijeta i na tome im hvala – rekao je Lalošević i zahvalio se i navijačima na podršci reprezentacijama.

– Hvala i vama koji ste vjerni pratioci crnogorskog sporta, koji proživljavate svaku utakmicu srčano, predano i lojalno uz naše reprezentacije, vama koji dajete dodatni značaj svojim navijanjem i koji činite da sport bude upravo ono što je uvijek i bio, a to je najčistije sredstvo za ujedinjenje ljudi – kazao je Lalošević.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button