Dimitrije Obradović: Bilo je predodređeno da se bavim sportom

Dimitrije Obradović počeo je karijeru u hercegnovskom Jadranu. U svojoj karijeri nastupao je za inostrane klubove: Partizan, Crvenu Zvezdu, Roma Nuoto, Trieste i Debrecin.

Dimitrije Obradović je samo za Meridian Sport portal otkrio u kojem klubu mu je najbolje bilo, kako su tekle pripreme za kavalifikacije za Ligu Šampiona, kakva će naredna runda biti i čemu se nada u budućnosti.

Da krenemo od onog najaktuelnijeg, turnir kvalifikacija za Ligu Šampiona u Podgorici pokazatelj je da se u Jadranu dobro radilo bez obzira na probleme sa infrastrukturom.

Da, radili smo naporno protekla dva mjeseca. Većina momaka iz ekipe je bila na pripremama sa reprezentacijom što je donijelo dodatni napredak ovog ljeta. Trenirali smo na Skveru tako da nas nije mnogo usporio problem sa zatvorenim bazenom.

Očekuje vas mnogo teža, naredna runda kvalifikacija, evropska elita, teška grupa, kakva su očekivanja?

Kao što ste rekli, grupa neće biti nimalo laka. Mlada smo ekipa, cilj nam je da iz utakmice u utakmicu izlazimo sve bolji, da iz teških mečeva kojih će ove sezone biti dosta, izvučemo nova iskustva.

Da se vratimo sada na početak, iz sportske si porodice, vjerovatno je bilo očekivano da se baviš vaterpolom?

Jesam, pokojni otac je igrao vaterpolo, kao i stric. Majka je bila odbojkašica. Pretpostavljam da je bilo predodređeno da se bavim sportom.

U kratkom periodu, nagomilao si mnogo iskustva, promijenio mnogo klubova, gdje ti je bilo najbolje?

Imao sam priliku da igram u inostranstvu, bilo je i dobrih i loših momenata, ali sve u svemu jedno lijepo iskustvo. Najviše mi se svidio život u Rimu, ali uvijek je kući najbolje.

Jesi li zadovoljan svojom sportskom karijerom, igrao si u državama gdje nije lako dobiti šansu na najvišem nivou uz nastupe za nacionalni tim?

Zadovoljan sam karijerom, naravno uvijek može bolje i ka tome nastojim. Bilo je dosta uspona i padova, bilo je povreda, ali to je sve sastavni dio sporta.

Za kraj, prošao si mnogo, čemu se nadaš u budućnosti, da li postoji neki veliki izazov kojem se nadaš?

Nadam se da ću biti dobar otac i da ću moći djetetu da pružim sve što mu je potrebno.

Izvor
Meridian Sport portal / meridianbetsport.me

Leave a Reply

Back to top button