Dejanu Zlatičaninu doživotna naknada za vrhunski sportski rezultat

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je svečano uručio rješenje o utvrđivanju statusa sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom Dejanu Zlatičaninu, profesionalnom bokseru i, nakon Mata Parlova, jedinom osvajaču šampionskog pojasa u WBC verziji na našim prostorima.

Tim povodom, Janović je istakao da su benefiti novog Zakona o sportu sve vidljiviji i da je ovo jasan pokazatelj kontinuirane brige države o njenim najistaknutijim sportistima koji je predstavljaju na najbolji način.

Posebno ga, kako je dalje istakao, raduje što navedeno priznanje omogućava našem najboljem bokseru i nosiocu crnogorske zastave na najvećim svjetskim bokserskim manifestacijama i doživotnu mjesečnu naknadu.

Zlatičanin je, zahvaljujući ministru na svečanom prijemu i prestižnom priznanju istakao da ga ohrabruje što je u oblasti sporta napravljen značajan iskorak u posljednje dvije godine u pogledu prepoznavanja i vrjednovanja pravih vrhunskih rezultata te da njegov slučaj predstavlja najbolju potvrdu da Vlada i resorno ministarstvo ispunjavaju obećanja i ne zaboravljaju da nagrade one koji su njeni najbolji ambasadori u svijetu.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button