Dejan Zlatičanin poražen od Roberta Ramiresa

Dejan Zlatičanin borac koji je uz Mata Parlova jedini uspio da osvoji titulu prvaka svijeta u najprestižnijoj WBC verziji, nije uspio na adekvatan način da se vrati u profi ring. Popularni „Dinamit“ poražen je od Roberta Ramiresa iz Meksika, u borbi lake kategorije u Njujorku.

Zlatičanin je ofanzivno počeo borbu, želio je brzo da riješi pitanje pobjednika i to ga je koštalo poraza. U drugoj rundi je zadao udarac, ostao je otkriven, a Ramires je ga je razornim udarcima poslao na pod. Nešto slično se dogodilo i kada je Zlatičanin izgubio WBC pojas u duelu sa Majkijem Garsijom.

Crnogorski bokser Zlatičanin je titulu prvaka svijeta osvojio pobjedom nad Frenklinom Mamanijem iz Bolivije juna 2016, a izgubio je u duelu sa Majkijem Garsijom iz SAD u januaru sledeće godine.

Posle male pauze koju je napravio kako bi povratio pozitvnu energiju Zlatičanin je pobjedio Evisona Ereru iz Kolumbije prošlog decembra, a ostaje da se vidi kakvi će biti dalji planovi posle poraza od Roberta Ramiresa iz Meksika, kome je ovo bio 18. meč u profi ringu, uz jedan poraz.

Podsjećanja radi meč protiv Ramiresa je bio kvalifikacioni za Dejana Zlatičanina. Da je uspio da stigne do pobjede gotovo sigurno bi se borio ponovo za titulu prvaka svijeta u nekoj od najcenjenijih verzija WBC, WBA, WBO, IBF, ali…

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button