Danka Kovinić poražena u 2. kolu Rolan Garosa

Danka Kovinić je dugo čekala da počne svoj meč 2. kola Rolan Garosa na terenu broj 6 u Bulonjskoj šumi, jer se srpski okršaj u muškom singlu Đere – Kecmanović odužio na pet setova.

Nažalost, brzo ga je i završila – najbolja crnogorska teniserka poražena je od supertalentovane Španjolke Paule Badose 6:2, 6:0 za 53 minuta igre.

Danka je u najavi imala solidan žrijeb, nakon eliminacije Francuskinje Burel u 1. kolu šema se “otvorila”, jer je moguća protivnica u 3. kolu bila slabije rangirana Rumnka Bogdan, zbog odustajanja Naomi Osake, ali je Badosa bila prejaka.

Španjolka je otvorila meč sa dva brejka, povela 3:0, a prva (i posljednja) nada Kovinićevoj se ukalaza kada je oduzela rivalki servis za 3:1. Badosa je, međutim, nastavila da igra u punoj brzini, čak i kada je Danka imala periode dobre igre – uvijek je nalazila odgovor…

Badosa je u fantastičnoj formi, nedavno je osvojila WTA turnir u Beogradu, a od 17 mečeva koje je ove sezone odigrala na šljaci, izgubila je samo dva – od Ešli Barti u Madridu i Kudermetove u Čarlstonu.

Velika je favoritkinja protiv Rumunke Bogdan da se plasira u 4. kolo.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button