Danilo Nikolić i zvanično u francuskom Dižonu

Ognjen
Piše: Ognjen 31 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli

Danilo Nikolić, pouzdani krilni košgeter i reprezentativac Crne Gore, napustio je Budućnost i Crnu Goru, postigao je dogovor sa ekipom Dižona, pa karijeru nastavlja u Francuskoj.

Navijači Budućnosti su se nadali da će čelnici kluba i Danilo uspjeti da se dogovore oko nastavka saradnje, međutim do dogovora nije došlo, početak sezone se bliži, pa je Danilo prihvatio ponudu Dižona, gdje je prvi trener Nenad Marković.

“Naš izbor je pao na Danila Nikolića, koji je igrač sa bogatim evropskim iskustvom. On će nam donijeti sposobnost da dobro čita situacije na terenu, pored toga što je stalna prijetnja u šutu spolja”, navodi se u saopštenju kluba.

Trener Dižona je proslavljeni košarkaš Bosne i Hercegovine Nenad Marković. Dižon će naredne sezone igrati FIBA Ligu šampiona, a imaće i velike ambicije, kako u šampionatu, tako i u Kupu Francuske.

Danilo Nikolić je projektovan da bude jedan od lidera tima iz Francuske, a dobrim partijama bi ponovo mogao da se vrati u sastav državnog tima, koji posle Evropskog prvenstva, nastavlja borbe za mjesto na Svjetskom prvenstvu, u konkurenciji sa selekcijama Litvanija 7-1, Francuske 6-2, BiH, Mađarske 4-4, Češke 3-5. Crna Gora ima pet pobjeda uz tri poraza.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar