Dabanović: “Alijanc Arena” potvrda da su me vizija i cilj doveli na pravo mjesto

Redakcija
Piše: Redakcija 532 pregleda Dodaj komentar

Najbolji crnogorski fudbalski sudija Nikola Dabanović sudiće večeras meč između Bajerna i Viktorije Plzenj u trećem kolu Lige šampiona a za Portal RTCG govori o atmosferi, očekivanjima i koliko je značajno pojavljivanje na najvećoj sceni. Dabanović ističe da je debi na “Alijanc areni” potvrda da su ga jasna vizija i cilj doveli na pravo mjesto.

“S obzirom da dolazim iz nove male države koja tek razvija fudbal i takmičenje uvijek sam na internacionalne utakmice dolazio sa ‘hipotekom’ i morao dodatno da se dokazujem. To me je jako motivisalo i opredijelio da fudbalsko suđenje bude moj jedini poziv”, istakao je Dabanović.

On ističe da su veliko odricanje, edukacija, rad i jasan cilj dali rezultate.

FOTO: Irakli Gedenidze/Nikola Dabanovic/REUTERS via Guliver image

“U kontinuitetu sam sudio 13 utakmica Lige Evrope i ove godine kada je konkurencija izuzetno jaka tri ozbiljna  takmičenja, uključujući i stabilnu Ligu konferencija, dobio sam da sudim utakmicu Lige šampiona. Debi na ‘Alijanc areni’ je potvrda da su me jasna vizija i cilj doveli na pravo mjesto. Odradili smo trening na ‘Alijanc areni’. Završili smo sastanak na kome smo sa UEFA timom analizirali igrače oba tima i moguće scenarije na utakmici”, kaže Dabanović.

Navodi da je svjestan atraktivnosti utakmice Lige šampiona, ali se sprema da je vodi i kao svaku drugu utakmicu, maksimalno koncentrisan i fokusiran.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ću konačno čuti himnu Lige šampiona, svakako ću biti odvažniji kada oficijalni spiker prozove ime moje države”, poručio je Dabanović.

Podsjetimo, večeras se očekuje istorijski premijerni nastup jednog crnogorskog fudbalskog arbitra u najelitnijem klupskom fudbalskom takmičenju u Evropi.

Pomoćnici će biti crnogorske sudije, Vladan Todorović i Milutin Đukić, dok će ulogu četvrtog sudije imati Lazar Đukić iz Srbije.

Dabanović je polovinom 2019. godine uvršten u prvu kategoriju evropskih sudija.

IZVOR: RTCG
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar