Crvene dame žele treću pobjedu: Crna Gora danas protiv Malte

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore gostuje danas na Malti (19 h) u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i želi da upiše treću pobjedu.

Kako to čudno zvuči – selekcija koja je donedavno imala 26 vezanih poraza u kvalifikacijama za velika takmičenja igra danas za deveti bod, od mogućih 15.

Ženski fudbal u Crnoj Gori je, međutim, doživio veliki napredak u posljednje vrijeme, a pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u gostima (3:2) i Azerbejdžanom kod kuće (2:0) nisu došle slučajno.

Tako se, korak po korak, došlo do situacije da je naša reprezentacija favorit u jednom gostujućem meču. Tako barem najavljuje kapitenka Slađana Bulatović, fudbalerka španskog Rajo Valjekana.

”U meč ulazimo kao favoritkinje, s obzirom na to koliko smo dobro igrale u prethodnim utakmicama i da smo ostvarile dvije pobjede. Želimo što bolji rezultat, u dobrom smo momentu, i fizički i psihički, imamo pravo da se nadamo najboljem”, kazala je Bulatovićeva.

Izabranice Mirka Marića optimizam crpe iz činjenice što su u junu u prijateljskom dvomeču jednom pobijedile Maltu u gostima – 2:1. U drugom susretu Maltežanske su slavile 1:0, ali su naše fudbalerke tek nakon toga ostvarile najveće trijumfe i sakupile samopouzdanje.

”U naletu smo, očekujem povoljan rezultat”, kaže selektor Marić.

Malta ima dva boda manje od Crne Gore – ukupno četiri, koje je sakupila domaćin remijem protiv BiH (1:1) i gostujućim trijumfom protiv Azerbejdžana (2:1).

I Crna Gora i Malta su, jasno, doživjele poraze u sudarima sa Danskom i Rusijom, najjačim selekcijama u grupi.

”Znamo da nas očekuje veoma teška utakmica na Malti, u pitanju su ekipe podjednakog kvaliteta. Vjerujem u ekipu, djevojke su spremne”, poručio je Marić.

Izvor
Vijesti.me

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button