Crna Gora zakazala dvije prijateljske utakmice u junu

Vladan
Piše: Vladan 71 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće u junu dvije prijateljske utakmice, sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom.

,,Hrabri sokoli“ će 2. juna gostovati u Sarajevu, dok će im 5. juna domaćin biti Izrael.

Meč koji će se odigrati na ,,Grbavici“ biće drugi susret seniorskih timova Bosne i Hercegovine i Crne Gore. U prethodnom duelu, takođe prijateljskom, odigranom 28. maja 2018. godine, nije bilo pobjednika – 0:0.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira na EURO koji će se održati ovog ljeta, dok je nastup u UEFA Ligi nacija završila na posljednjem mjestu grupe 1 Lige A, u kojoj su igrali i Italija, Holandija i Poljska.

Poslije ispadanja u Ligu B, klupu ,,zmajeva“ nedavno je preuzeo bugarski stručnjak Ivajlo Petev. Zatekao je reprezentaciju koja na FIFA rang listi zauzima 55. poziciju, što je za osam mjesta bolji plasman od naše selekcije.

Tri dana nakon gostovanja u Sarajevu, ,,sokole“ čeka premijerni duel sa Izraelom. Iza reprezentacije države sa obale Sredozemnog mora je solidan nastup u UEFA Ligi nacija, gdje je u društvu Češke, Škotske i Slovačke zauzela treće mjesto u grupi 2 Lige B. Ekipa koju sa klupe predvodi Vili Rutenštajner trenutno se nalazi na 87. mjestu FIFA rang liste.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar