Čović: Sada imamo protokole, a kada su nas u Podgorici vrijeđali i pljuvali, nije bilo reakcije

Ognjen
Piše: Ognjen 282 pregleda Dodaj komentar
Nebojsa Covic ABA Liga, Crvena Zvezda - Buducnost, finale, prva utakmica Belgrade, Serbia on April 12. 2019. 12.4.2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović reagovao je nakon što je sportski direktor ABA lige Milija Vojinović saopštio da je napravljen precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vrijeđanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike, a u slučaju vrijeđanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, ali i da isprazne halu.

“Pet sezona unazad Crvena zvezda insistira da se u propozicijima ugrade ovi elementi, zbog svega što se gogađalo – vrijeđanja, napada i na igrače i na porodice igrača, uprave… To jeste istorija. Ovo je urađeno pred plej-of, ne uvažavajući određene događaje u skorijoj prošlosti. Na primjer, prije skoro mjesec dana, dešavanja iz Podgorice. Samo brinem da glavni akteri, a to su sudije, ne zloupotrijebe takve protokole”, rekao je Čović Tanjugu.

Smatra da njegov klub nije kriv za napetost koja posljednjih godina uvijek vlada kada igraju Crvena zvezda i Budućnost Voli.

“Igrači su uvijek bili u prvom planu, u ambijentu u kom oni igraju. Mi jednostavno nismo ti koji su započeli nešto što se događalo 2018. godine, ali ne bih se vraćao u istoriju. Pravo vrijeme za takve predloge, koje podržavamo, bilo je na početku sezone. Mi ćemo kao klub učiniti da sve potekne u fer i sportskoj atmosferi. Pomalo licemjerno zvuče priče i izjave da sve bude sportski, a da pri tome, prije skoro mjesec dana nisu zaštitili svoje kolege, kada je neprekidno bilo vrijeđanje i pljuvanje trenera i igrača Crvene zvezde”, zaključio je Čović.

Crvena zvezda i Budućnost Voli odigraće sjutra od 18.30 u Beogradu prvi meč finala ABA lige.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar