COK: Anđeli Berišaj novi stipendijski ugovor

Ognjen
Piše: Ognjen 314 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Crnogorska tekvondo reprezentativka, Anđela Berišaj i Crnogorski olimpijski komitet (COK) potpisali su Ugovor o stipendiranju.

 

Podršku COK-a i u predolimpijskoj godini Anđela je dobila kao najuspješnija mlada sportistkinja Crne Gore u 2022. godini, u kojoj je priznanje podijelila sa bokserkom Bojanom Gojković, takođe stipendistkinjom nacionalnog olimpijskog komiteta.

 

Anđela Berišaj aktuelna je juniorska viceprvakinja svijeta i velika olimpijska nada crnogorskog sporta. Sjajne rezultate ostvarila je u prošloj godini, u kojoj je postala prvakinja Balkana i, između ostalog, bila nadomak medalje na Evropskom prvenstvu.

Foto: COK

 

Crnogorska olimpijska porodica ponosna je što za svog člana ima divnu djevojku i talentovanu sportistkinju kao što je Anđela Berišaj. Njeno umijeće u tekvondou oduševilo je planetu i naša je obaveza da Anđeli stvorimo što bolje uslove kako bi napredovala i svojim darom dosegla sportske visine. Tekvondo je jedna od najpopularnijih borilačkih vještina, a sve više prostora dobija i u Crnoj Gori, najprije zahvaljujući upravo Anđeli i njenim kolegama iz reprezentacije i kluba. 2023. je izuzetno izazovna godina, a COK će dati sve od sebe da pomogne Anđeli da lakše korača kroz nju, na putu ka Parizu“,  kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

 

Tekvondo je jedna od najpopularnijih borilačkih vještina na svijetu. Na Olimpijskim igrama kao sport debitovao je 1988. godine u Seulu, a od 2000. godine redovni je dio Igara.

 

Crnogorski olimpijski komitet u ovoj godini već je potpisao stipendijske ugovore sa bokserima Bojanom Gojković i Mirkom Šarčevićem, a i sa najuspješnijim mladim sportistom Crne Gore u 2022. godini, boćarom Gracijom Stjepčevićem, Ugovor će biti potpisan u narednim danima.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar