Budva čuva budućnost Budve – potpisani trogodišnji ugovori sa Milosavljevićem, Živkovićem i Čelebićem

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 190 pregleda Dodaj komentar
Foto: OK Budva

Mladi i perspektivni odbojkaši Vukota ČelebićPetar Živković i Filip Milosavljević potpisali su trogodišnje ugovore sa Odbojkaškim klubom Budva, čime su prema riječima direktora Radenka Marovića planovi budvanskog kluba skoro u potpunosti ispunjeni, uz nadu da će Opština Budva kao osnivač prepoznati i podržati stvaralačku budućnost kluba.

Petar Živković je prve odbojkaške korake napravio na treninzima kroz projekat OSCG “Besplatna škola odbojka” u Pljevljima, a to je još jedan pokazatelj uspješnosti projekta našeg saveza. Vukota Čelebić je prošle sezone nastupao u Lovćenu, dok je Filip Milosavljević “dijete” Budve.

Foto: OK Budva

“Veoma sam srećan zbog prilike koja mi je ukazana, prije svega da se pridružim klubu koji je poznat po svojoj posvećenosti razvoju mladih talenata i odličnih sportista. Vjerujem da je ovo važan korak u mojoj karijeri i da ću kroz rad sa vrhunskim trenerima i igračima moći da postignem svoje sportske ciljeve. Nadam se da će moja energija, vještina i ljubav prema odbojci biti od velike koristi timu. Zato, zahvaljujem na ukazanom povjerenju koje ću u svakom trenutku nastojati da opravdam”, kazao je Čelebić.

Foto: OK Budva

“Potpisivanje ugovora sa odbojkaškom klubom Budva za mene kao sportistu, u klubu u kojem sam odrastao, jako je veliki korak za mene i podsticaj da se trudim i treniram još jače. Zahvalan sam svim ljudima i trenerima iz Budve koji su vidjeli pontecijal i trud koji ulažem za ovaj sport. Ispred mene je još puno izazova, truda i rada za koje sam spreman da postižem velike uspjehe”, kazao je Milosavljević.

Foto: OSCG

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio i nastavljam saradnju sa odbojkaškim klubom “Budva”. Od prvog dana mog dolaska osjetio sam toplinu i podršku zajednice kluba, što mi dodatno daje motivaciju za učenje i dalji napredak. Od samog početka imao sam izuzetnu podršku i vođstvo trenera Miljana Boškovića. Njegovo iskustvo, strast i posvećenost ne samo da su impresionirali mene, već su i ključni faktor u uspjehu našeg tima. Miljan Bošković je tu da me usmjeri, podrži u svakom koraku. Naučio sam iz njegove sposobnosti da motiviše igrače i izvuče iz njih maksimum, što će mi biti dragocjeno u daljem radu. Njegov pristup treninzima i taktičke pripreme postavili su temelje za naše buduće uspjehe, kao i podršku čelnih ljudi kluba. Radujem se svakoj novoj prilici da učim i rastem uz njih kao veliku ekipu”, rekao je Živković.

Direktor OK “Budva” Radenko Marović istakao je da je riječ o veoma mladim i predanim momcima pred kojima je lijepa budućnost.

“Zadovoljstvo mi je da našoj sportskoj javnosti i odbojkaškoj Budvi mogu reći da su naši planovi skoro u potpunosti ispunjeni, potpisivanjem trogodišnjih ugovora sa ovim mladim igračima. Onoliko koliko pravila saveza dozvoljavaju, prije par dana trogodišnji ugovor potpisao je i Stanojević. On kao i Milosavljević, Čelebić i Živković su ono što smo htjeli i samim njihovim potpisima mi smo okrenuli novu, stvaralačku budućnost kluba”, istakao je Marović.

Pomenutim igračima bi trebalo da se pridruže Petar MilosavljevićPetar PrekončevićIlija Marović, Jovan TmušićVeljko LakićevićLuka GavrilovićBatrić Milašević, Darko Tućević i ostali momci koji svojim radom i mladošću kucaju na vrata prvog tima.

“To je generalno plan i sistem rada i razvoja kluba koji je uvjek u ovom gradu imao najviše mjesto i koji je stvarao velike igrače kao što su Vujević i Nikić koji služe kao uzor cijelom odbojkaškom svijetu! Nadam se da će kao i do sada sve ovo razumjeti i podržati naš osnivač Opština Budva i da će stati uz nas na ovom velikom i lijepom projektu”, kazao je.

U timu OK “Budva” su i mladi reprezentativci braća Milenković, te Krivokapić, LečićRađenović i Miljanić, svi ponikli iz ove sredine.

“Na ovo mogu da dodam da naš kapiten Balša Radunović isto je tako nastao u našem klubu, te Nikola Radonić, koji svojim iskustvom i znanjem sa ovom mladošću iz Budve čini jedan kolektiv koji je u pravom smislu naš. Planovi su jasni podpomognuti Ječmenicom i jedinim “strancem” Močićem idemo u još jednu uspješnu sezonu. Na čelu stručnog štaba je Miljan Bošković doveden prije godinu dana baš zbog ovog i ovakvog projekta”, naglašava on.

Kada je u pitanju ženska ekipa koja je izborila status prvoligaša sa najmlađom ekipom u istoriji naše odbojke i sporta, a kao što je javnost već ranije upoznata, biti pojačana sa Majdom Čakar.

“Majda je pravo pojačanje koje se uklapa u naš plan. Ekipu će predvoditi Časlav Đurovic koji je svojim radom i zalaganjem zajedno sa pomoćnikom Danilom Bibinom najzaslužniji za uspjehe naše ekipe”, kazao je.

Marović je takođe skrenuo pažnju sugrađana i sportske javnosti na uspjehe Đorđa Brajaka koji predvodi perspektivnu generaciju koja je uspjela da u svojoj kategoriji postane prvak Crne Gore.

“Još jednom hvala našim osnivačima i nadam se da će prepoznati i nadalje ono što radimo i da će nas u svemu tome podržavati”, zaključio je Marović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar