Budućnost sa Lokomotivom: Pobjeda je obaveza

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 403 pregleda Dodaj komentar
Foto: ŽRK Budućnost,

Rukometašice Budućnost Bemaksa su prvi put na slatkim mukama – iz uloge favorita čekaju Lokomotivu u 12. kolu Lige šampiona i očekuju prvo slavlje kod kuće u 2023. godini. Bodovi bi dobro došli zbog samopouzdanja poslije dva vezana poraza (u Bukureštu i Mecu), a i, realno, ,,plave“ moraju da polako podižu formu za obaveze u osmini finala Lige šampiona.

Podgoričanke respektuju rivalke od kojih su bile bolje za gol na startu elitnog takmičenja.

“Osjećaj iz prve utakmice sa njima nije baš sjajan. Lokomotiva je mlada ekipa, odlično ih vodi Šoštarić i igraju na kartu borbenosti i energije, što se vidjelo u posljednjoj utakmici sa Đerom. Djevojke su iskazale visok nivo agresije u odbrani i sigurna sam da će sa istom energijom doći u Podgoricu i da će probati na taj način da nam zaprijete”, kazala je Bojana Popović.

“Plave” ne bježe od uloge favorita, o čemu je nedavno pričala mlada Jelena Vukčević: “Privilegija je u ovakvoj Ligi šampiona biti favorit”.

“Prvi put smo ove godine favoriti, što nam odgovara da i taj dio osjetimo sa malo pritiska. Mislim da sa dobrom energijom treba da priđemo utakmici i da lošiji osjećaj iz prvog duela anuliramo. Potreban nam je jači tempo i da se kroz tranziciju podižemo. U svakom slučaju, srećni smo, igramo ponovo na našem terenu i želimo da se vratimo u pobjednički niz. Do kraja su ostale još tri utakmice, želimo da podižemo nivo igre do onoga što slijedi u martu. Iskreno se nadamo da ćemo do tada podići još više nivo igre i pokazati u osmini finala najbolje stvari”.

Protiv Lokomotive je potrebno strpljenje, a kapitenka Milena Raičević i ostale bi mogle da igraju na kartu lakih golova.

“Lokomotiva forsira hrvatski stil igre, tehnički su dobro obučene igračice i znaju da čuvaju loptu. Lijevi bek Petika je sa Đerom dala osam lijepih golova, a, inače, bekovi vole da šutiraju. Imali smo u prvoj utakmci dosta problema i sa desnim bekom”, napomenula je Popović.

Lokomotiva je u dosadašnjih 11 utakmica osvojila samo bod. Slabiji im je segmenat odbrana.

“Igraju hrabro, rastu kroz sezonu kao i svi. Probaće da zaprijete, naše je da se tome suprotstavimo, ispravimo stvari i dobrom odbranom i trčanjem probamo da riješimo utakmicu. Našim mladim igračicama svaki minut i situacija sa bilo kojom igračicom u napadu ili odbrani znači puno. A do osmine finala svaki meč nam je važan”, jasna je Popović.

Marija Kaluđerović priželjkuje makar bod

Crnogorska internacionalka Marija Kaluđerović očekuje težak meč i nada se makar bodu u Podgorici.

“Protiv Budućnosti smo već igrali utakmicu u Zagrebu. Mislim da smo tada pokazali jako dobru igru i taj meč je odlučen u posljednjim sekundama. Mislim da smo tada morale uzeti barem bod. Pokušaćemo u Podgorici da ga osvojimo. Budućnost je ekipa poznata po svojoj borbenosti, naročito kada igra kod kuće. Biće nam teško, ali vjerujem u ekipu i nadam se da ćemo dobro odigrati”, kazala je pivotkinja Lokomotive.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar