Božidar Ćuk zbog pasoša otpao za Skoplje!

Redakcija
Piše: Redakcija 73 pregleda Dodaj komentar

bozidar cukBožidar Ćuk neće braniti boje odbojkaške reprezentacije Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 

Kako nam je saopštio generalni sekretar Odbojkaškog saveza Crne Gore Slobodan Kovačević, za primača servisa Budvanske rivijere (trenutno ima državljanstvo Bosne i Hercegovine) mora da se ponovi postupak, koji je već neko vrijeme u proceduri, jer su se, od kada je postupak pokrenut, “promijenile neke stvari“.

Postoji mogućnost da to bude završeno za Evroligu, koja se igra u junu…

 

“Žao mi je zbog toga, Božo je odlično trenirao do sada, baš sam zadovoljan njime. Ali, ostaje sa nama do kraja, treniraće i igrati kontrolne utakmice, jer na njega računam za Evroligu”, kaže  selektor odbojkaša Ivan Joksimović.

 

Jučerašnja vijest, međutim, neće mijenjati sastav, neće biti naknadnih poziva. Mada je i izbor skučen, praktično na juniore, pošto je Vojin Ćaćić već izjavio da će se reprezentaciji priključiti za Evroligu, dok je Bojan Đukić otkazao zbog obaveza u katarskom El Džaišu. Joksimović, tako, ostaje sa tri primača, Aleksandrom Milivojevićem, Markom Bojićem i Balšom Radunovićem.

 

“Postojala je mogućnost da naknadno pozovem nekog od juniora, koji su završili kvalifikacije, ali su oni stigli prije dva dana iz Rusije, a mi već sjutra idemo za Bosnu i Hercegovinu, pa je jako malo vremena da probam nekog od juniora. Neposredno pred start kvalifikacionog turnira odlučiću ko će od 13 igrača biti prekobrojan, a to će biti jedan korektor ili srednji bloker”, dodaje Joksimović.

 

Nakon današnjeg prijepodnevnog treninga, odbojkaši završavaju pripreme u Baru, dobiće slobodno popodne, a već sjutra kreću za Bosnu i Hercegovinu, gdje će u petak u Odžaku i u subotu u Modriči odigrati dvije kontrolne utakmice sa BiH. Nakon toga nastavljaju pripreme na Kopaoniku, u Brzeću, odakle produžavaju za Skoplje, na kvalifikacioni turnir.

 

“Radom u Baru sam veoma zadovoljan, ostaje da to sad „pretočimo“ na kontrolne utakmice, koje će nam biti veoma korisne, a kasnije i na mečeve u Skoplju. Vidi se da su igrači maksimalno motivisani, najvažnije je da ostanemo zdravi”, zaključio je Joksimović.

 

Crna Gora će u Skoplju, na kvalifikacionom turniru od 24. do 26. maja, igrati protiv Makedonije, Ukrajine i Albanije.

 

Prvoplasirana selekcija ide u treću rundu kvalifikacija, a drugoplasirana nastavlja u drugoj rundi.

 

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar