Boris Miličković: Protivnici su favoriti, ali nisu bez slabosti

Vladan
Piše: Vladan 351 pregleda Dodaj komentar
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore naredne godine će igrati turnir elitne runde kvalifikacija za U17 Evropsko prvenstvo.

Za plasman na završni turnir u Hrvatsku, naša reprezentacija će se boriti sa selekcijama Škotske, Srbije i Švajcarske.

Selektor Boris Miličković, koji je drugu godinu za redom uspio da izbori plasman u ovaj krug kvalifikacija, dobro poznaje kvalitete protivnika Crne Gore i vidi ih kao favorite, ali vjeruje da njegov tim ima kvalitet i šansu da napravi dobar rezultat u Škotskoj.

Dobili smo izuzetno tešku grupu, od tri ekipe sa kojima ćemo igrati dvije su na dominantan način osvojile svoje kvalifikacione turnire. Domaćin turnira Škotska je upisala tri pobjede bez primljenog gola u grupi sa Portugalom i Velsom, dok su Švajcarska i Srbija otišle dalje sa po dvije pobjede. Prepustićemo ulogu favorita protivnicima, ali ih nećemo precijeniti. Tokom minule godine dobro smo se nosili i sa jačim reprezentacijama i bićemo spremni da iskoristimo malobrojne slabosti naših protivnika – rekao je Miličković.

Na završni turnir koji će se 2017. godine igrati u Hrvatskoj plasiraće se pobjednici grupa i sedam drugoplasiranih ekipa sa najboljim međusobnim skorom u duelima sa pobjednicima i trećeplasiranim ekipama u svojim grupama.

Za razliku od momaka rođenih 2000. godine, njihove godinu dana mlađe kolege očekuje preliminarna runda kvalifikacija za EP. Domaćin turnira biće Gruzija, a za mjesto u eliti boriće se i Italija i Letonija.

Na papiru, reklo bi se da grupa nije toliko teška. Italija je sigurno favorit, Gruzija ima prednost domaćeg terena, dok je Letonija za nas velika nepoznanica. Ipak, još je rano ozbiljno govoriti o kvalifikacijama. Imamo deset mjeseci da prikupimo sve podatke o protivnicima, a do tada se mnogo toga može promijeniti – istakao je Miličković.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija izboriće dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri trećeplasirane ekipe sa najboljim skorom u duelima sa vodećim parom. Domaćin završnog turnira U17 Evropsko prvenstva 2018. godine biće Engleska.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar