Bojić: Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, Joksimović: Krasilo nas je strpljenje

Redakcija
Piše: Redakcija 132 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore napravila je veliki posao na putu ka Evropskom prvenstvu – ekipa Ivana Joksimovića savladala je večeras Portugal u Kolašinu 3:2 i nakon dva kola ima maksimalan učinak.

“Kako je vrijeme odmicalo u prvom setu, osjećalo se da ekipa ulazi u rasterećeniji ritam. Krenuli smo sporije, ali kad smo uhvatili ritam došli smo do svoje igre. Oni nisu imali strpljenje, koje je nas krasilo. Završnice, sem četvrtog seta, smo odigrali kvalitetno”, rekao je nakon meča selektor Ivan Joksimović.

Naredni protivnik je Island. Utakmica se igra u srijedu.

“I tom meču ćemo pristupiti ozbiljno. Nemamo prostora da se opuštamo. Mladi smo i svako opuštanje može da nas košta. Moramo biti pažljivi, pametni i da toj utakmici pristupimo na isti način kao protiv Luksemburga i Portugala. Okrećemo se Islandu i novim pobjedama”, poručio je Joksimović.

Ekipa je imala veliku podršku sa tribina.

“Odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Imali smo nevjerovatnu energiju i uz naš kvalitet i podršku sa tribina stigli do velike pobjede. Od starta su krenuli kvalitetno, teško ih je bilo kontrolisati. Kasnije smo se adaptirali, bili agresivni, popravili i servis. Blok je bio odličan. Velika pobjeda”, poručio je Marko Bojić.

Slijede još četiri utakmice do kraja kvalifikacija.

“Kao što smo i obećali – jedan odbojkaški spektakl. Dali smo sve što smo imali. Kada vidite oko sebe momke koji daju sve od sebe i vi morate da budete takvi. Preostale su nam četiri utakmice – nadamo se maksimalnom skoru. Nema prostora za opuštanje”.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar