Bojana Popović uoči starta SP: Između mene i Dragana Adžića ne može da bude iznenađenja

Uvijek je prvi meč na velikom takmičenju veoma važan i pritisak je najveći, rekla je selektorka ženske rukometne reprezentacije Bojana Popović uoči sjutrašnjeg meča protiv Slovenije, kojim “lavice” otvaraju šesti nastup na Svjetskim šampionatima.

Naša selekcija danas je doputovala u Španiju, a u petak uveče je prvi test na šampionatu – susret sa reprezentacijom koju s klupe vodi Dragan Adžić.

“Dva boda na startu ti otvaraju vrata glavne faze, ali treba da budemo rasterećeni i da radimo ono što smo dogovarali”, rekla je Popović i dodala:

“Ne smije da bude opterećenja, jer nas nakon Slovenije, očekuju dueli protiv Angole i Francuske. Treba da gradimo našu igru i rastemo kao tim, zato smo i došli, samo treba da se prebrodi taj početni pritisak i da prvenstvo krene u dobrom ritmu”.

Crna Gora je dobila sve dosadašnje međusobne mečeve protiv Slovenije, a tako je bilo i na prethodnom Evropskom prvenstvu. Ipak, sada uloga favorita pripada Ani Gros i saigračicama.

“Između mene i Dragana Adžića ne može da bude iznenađenja, dugo godina smo proveli zajedno i znamo se odlično. Svako će voditi utakmicu na svoj način, a djevojke su te koje moraju da odrade posao na terenu. Često u takvim utakmicama budu presudni golmani, vidjećemo da li će tako biti i ovog puta. Nema tu posebnog duela dvoje trenera, utakmica je kao i svaka druga, svi treba da budu opušteni, a neka pobijedi onaj ko bude bolji”, kazala je Popović.

Sjutrašnji meč počinje u 20.30 časova.

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button