Bez sreće u Azerbejdžanu: Minimalan poraz fudbalerki

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore minimalno je poražena na gostovanju Azerbejdžanu u šestom kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija nije imala sreće pred golom protivnika, koji je do pogotka došao praktično iz jedne situacije. U 24. minutu precizna je bila Ajšan Ahmadova, nakon čega je Azerbejdžan uspio da sačuva tu prednost.

Prije jedinog gola na utakmici u Bakuu, Slađana Bulatović je pogodila prečku u 17. minutu, u posljednjim trenucima prvog poluvremena isto to uradila je i Nađa Stanović.

U drugom poluvremenu veoma dobre šanse za gol propustile su Armisa Kuč, Medina Dešić, Bulatović, da bi u samom finišu utakmice Anđela Tošković bila blizu izjednačenja, ali je njen udarac izblokiran.

– Bili smo bolji sve vrijeme, napadali pogotovo u drugom poluvremenu. Dva puta smo pogađali okvir gola, a u posljednjem minutu imali odličnu priliku, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Oni su postigli pogodak iz jedine situacije ispred našeg gola i uspjeli da sačuvaju vođstvo do kraja. Djevojke su dale maksimum, pa i pored poraza, ne mogu im ništa zamjeriti, istakao je selektor Marić.

Crna Gora ostaje na učinku od tri pobjede (uz tri poraza). Kvalifikacioni ciklus nastavlja se u aprilu, kada će naša selekcija dočekati Rusiju i Bosnu i Hercegovinu.

AZERBEJDŽAN – CRNA GORA 1:0

Strijelac
1:0 – Ahmadova 24’

Azerbejdžan: Aitar Šarifova, Nargiz Hadžijeva, Nigar Mirzalijeva, Ajšan Ahmadova, Jeliz Adžar, Diana Mamadova (od 79. Vusala Sejfadinova), Mana Mojaleva (od 90.+2 Vusala Hadžijeva), Peritan Bozdag (od 61. Ajsun Alijeva), Nazlidžan Parlak (od 90.+2 Sona Rahimova), Kristina Bakarandze (od 79. Bilge Su Kojun), Sevinj Jafarzade.

Crna Gora: Anastasija Krstović, Alekandra Popović, Maja Šaranović, Helena Božić, Nađa Stanović, Darija Đukić, Jelena Karličić, Anđela Tošković, Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Medina Dešić (od 76. Milica Radunović).

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button