Bez Jelene Dubljević na Eurobasketu!

Najbolja crnogorska igračica Jelena Dubljević zbog povrede stopala propustiće Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna.

Nova igračica turskog Galatasaraja doživjela je povredu u prijateljskom duelu protiv Kanade na turniru u francuskom Bordou, zbog čega je propustila mečeve protiv Ukrajine i Francuske, a magnetna rezonanca pokazala je da je u pitanju teža povreda ligamaneta stopala koja zahtjeva dužu pauzu.

Dubljević će zbog pomenute povrede morati da pauzira između šest i osam sedmica, pa će propustiti četvrto učešće naše reprezentacije na Eurobasketu.

Odsustvo najbolje igračice bez sumnje će biti veliki hendikep za izabranice španskog stučnjaka Roberta Injigesa, a s obzirom na to da je Dubljević trebalo da bude nosilac igre na predstojećem šampionatu.

Nakon povratka iz Francuske, ”crvene” će od 3. juna boraviti u Podgorici, 7. i 8. su planirani kontrolni mečevi protiv Slovenije, a polazak na Eurobasket je 14. juna.

Rivali u grupi D su Rusija, Belgija i Letonija, prvoplasirani tim ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button