Bel-Hejns: Imao sam i druge opcije, ali je bilo lako izabrati Budućnost

Ognjen
Piše: Ognjen 51 pregleda Dodaj komentar
3 minuta čitanja
Foto: KK Budućnost Voli

Nakon nastupa na Amerikupu, novi košarkaš Budućnost Volija Tre Bel-Hejns je došao u Podgoricu i pridružio se ekipi Vladimira Jovanovića.

Kanadski košarkaš je ovog ljeta, nakon sezone provedene u španskom Breoganu, potpisao za Budućnost i jedan je od osam novajlija u ekipi crnogorskog šampiona.

“Veoma sam uzbuđen. Prethodne sezone sam igrao ACB ligu, veoma visok nivo takmičenja i bio sam zadovoljan gdje sam bio, ali u svojoj karijeri uvijek želim ići korak naprijed i to je bio cilj tokom moje cijele karijere. Kad sam dobio poziv – Evrokup, klub sa istorijom, sjajni navijači i tradicija, jednostavno su bili lak izbor. Imao sam par drugih opcija, ali kada imate ovakvu ponudu, onda je jednostavno bio lak izbor”, kazao je plej po dolasku u Budućnost.

Osim Bel-Hejnsa u Budućnost su ovog ljeta došli Kenan Kamenjaš, Kameron Rejnolds, Fil But, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić, Alfa Kaba i Eron Vajt. Plej ističe da je razgovarao sa Rejnoldsom i Butom, a da ostale saigrače još ne poznaje.

“Pričao sam sa Kemom i Filom, prije nego što sam stigao, ali sam pratio saigrače iz bosanske i crnogorske reprezentacije na Eurobasketu. Pratio sam njihove rezultate i razgovarao sa sa bivšim saigračem (Džananom Musom) o bosanskoj reprezentaciji za koju sam navijao. Ne poznajem još saigrače, ali na osnovu razgovora sa ljudima sam shvatio da se radi o sjajnoj grupi koja odlično trenira i da svi žele da pobjeđuju. To je cilj i zato sam veoma uzbuđen što sam dio kluba.”

 

U Budućnost je došao nakon nastupa sa kanadskom reprezentacijom na Amerikupu. Kanada je u polufinalu izgubila od Brazila, a onda je u meču za treće mjesto poražena od SAD.

“Amerikup je bio moj prvi reprezentativni turnir, gdje sam vidio koliko su svi kompetitivni, utakmice su dan za danom, sa eventualno jednim danom predaha. Dobro iskustvo za mene, gdje sam vidio koliko mogu protiv bekova sa svog kontinenta, Kampaca, Laprovitole, Benita…”

 

Bel-Hejnsa je trenirao bivši košarkaš Budućnosti – Kajl Lendri.

“Kada je Kajl u pitanju – sa njim sam igrao prije par godina. Prije nego što sam potpisao čuo sam se s njim i Edžimom, da pitam o gradu, navijačima, cijeloj organizaciji. Lendri je imao samo riječi hvale i bilo je sjajno igrati za njega, jer je ovo bilo njegovo prvo trenersko iskustvo na ovom nivou“, rekao je Bel-Hejns.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar