Bašić: Važno je da budemo na pravom nivou kada počne Evropsko prvenstvo

Redakcija
Piše: Redakcija 98 pregleda Dodaj komentar

Dva poraza bez osvojenog seta protiv Sjeverne Makedonije i Slovačke na memorijalu „Branko Hadziljoski-Čajka” upalila su alarm među reprezentativcima Crne Gore.

Evropsko prvenstvo počinje za pola mjeseca i evidentno je da će „crveni” morati dobro da se preznoje u Podgorici na sparinzima sa poljskom Vartom Zavierće.

– Ne brinu toliko porazi koliko naša igra. Ostaje nam 15 dana da se saberemo, da treniramo još jače i uigramo se kroz sparinge sa Poljacima. Nadam se da ćemo se vratiti na naš prepoznatljivi nivo i otputovati spremni na Evropsko prvenstvo – kazao je reprezentativac Ivan Ječmenica.

Selektor Veljko Bašić je staloženo prokomentarisao deševanja u Skoplju. Iskusni stručnjak uvjerava da nema razloga za nervozu, jer su „crveni” mečeve sa Sjevernom Makedonijom i Slovačkom odradili iz punog treniga. Bašić je uvjeren da će nakon sparinga sa ekipom Igora Kolakovića sve sjesti na svoje mjesto.

– Težak poraz, možda i očekivan. Evidentno je da igrači nisu još spremni, ali i treba da budu daleko od prave forme, kako bi na Evropskom prvenstvu bili na vrhuncu. Vidjela se velika želja, ali Slovačka je pokazala da je mnogo jača u fizičkom i u tehničkom smislu. Rezultati u Skoplju ništa ne znače, već su samo stepenica na putu ka Evrovoleju. Sledeće sedmice nam dolazi Igor, što će biti najvažniji dio priprema – zaključio je Bašić.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar