Balša Radulović ponovo na klupi Budućnosti

Nakon sezone u inostranstvu, u Saudijskoj Arabiji, prve u karijeri, Balša Radulović se vraća na klupu Odbojkaškog kluba Budućnost volej, kao što je Arena najavila prije dva dana.

“Velika je čast i zadovoljstvo ponovo biti dio plavo-bijele porodice. Prošlo je samo godinu dana otkako sam napustio klub, ali je prethodna godina definitivno bila prekretnica kad je u pitanju OK Budućnost. Kompletna organizacija, ozbiljnost i posvećenost ljudi koji vode klub je na mnogo većem nivou u odnosu na period prije 3-4 godine, tako da nije bilo dileme da li prihvatiti poziv voljenog kluba”, rekao je Radulović.

Radulović je prvi put 2017. godine preuzeo seniorski tim Budućnosti, nakon što je godinama bio trener mlađih kategorija u podgoričkom klubu. Vodio je prvi tim tri sezone, a onda se prošle oprobao u inostranstvu, u Al Etifaku.

“Uspjeli da izborimo plej-of i sačuvamo status prvoligaša, što je i bio cilj kluba. Prva internacionalna sezona predstavlja veliko iskustvo za mene kao mladog trenera, a nadam se da će se to iskustvo osjetiti u toku naredne sezone kad je u pitanju organizacija treninga, tehničko-taktička priprema. Jedno je sigurno, period proveden u Saudijskoj Arabiji za mene će uvijek biti poseban. Postojala je opcija i nastavka saradnje, ali je uslijedio poziv i razgovor sa čelnim ljudima Budućnosti, a uzimajući u obzir očekivanje prinove u porodici, prva opcija je bila ostanak u Crnoj Gori. Lako smo se dogovorili o uslovima, na obostrano zadovoljstvo”, dodao je Radulović.

Kao prije četiri godine, Radulović će ponovo na klupi naslijediti Zorana Vukčevića, koji je zbog odlaska trenera morao da obavlja i ulogu direktora i trenera u minuloj sezoni.

“S obzirom na to da je gro ekipe nepromijenjen u odnosu na period kad sam radio u klubu, vrlo dobro sam upoznat sa kvalitetom igračkog kadra. Ukoliko uspijemo da angažujemo još par igrača koje želimo, vjerujem da će to biti jedna homogena ekipa koja će imati najveće moguće ambicije u svim takmičenjima.”

Prethodna godina je bila izuzetno uspješna za Radulovića, kako privatno tako i poslovno. Pored rođenja kćerke Đurđe (u braku sa bivšom odbojkašicom Nedom Vujadinović) i prvog inostranog angažmana, dobio je priznanje za najboljeg trenera u domaćem šampionatu za 2020. godinu.

“To je nagrada svih nas koji smo u tom trenutku radili na tome da Budućnost vratimo na mjesto koje joj pripada. Smatram da sam ostao nedorečen u jednom dijelu, pa ću dati sve od sebe da ovog puta ostvarimo još bolje rezultate, da naredne godine imamo još više seniorskih reprezentativaca i da napravimo iskorak kad je u pitanju borba za trofeje”, zaključio je Radulović.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button