“Ajkule” u utorak sa SAD – Petković: Dobra provjera za ono što nas čeka

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore trenira na bazenu Jadrana na Škveru sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, a upravo će te dvije selekcije odigrati prijateljski meč 1. juna, takođe na Škveru.

Iako će “ajkule” nastupiti u dosta oslabljenom sastavu (zbog obaveza u klubovima neće biti Ivovića, Lazovića, Čučkovića, Spaića, Đurđića, Vidovića, Ukropine), to će biti dobra provjera za izabranike Vladimira Gojkovića koje u naredna dva mjeseca očekuju finalni turnir Svjetske lige u Gruziji i Olimpijske igre u Tokiju.

Marko Petković je sa nestrpljenjem čekao okupljanje reprezentacije, i ističe da će utakmica protiv SAD biti dobra uvertira za ono što nas čeka.

“Od starta priprema smo krenuli punom parom. Svi igrači su maksimalno motivisani. Čekali smo ove Olimpijske igre pet godina. Većina igrača je navikla na ovaj sistem rada. Sparingujemo sa selekcijom SAD, i treniraćemo zajedno neke dvije nedjelje. To nam mnogo znači u okviru ovih priprema za Olimpijske igre, pogotovo mladim igračima koji su prvi put priključeni A reprezentaciji. U Crnoj Gori smo do 19. juna kada putuju za Italiju na pripreme, onda idemo na finalni turnir Svjetske lige gdje nas očekuje jedno jako interesantno takmičenje. Jedni smo od favorita za osvajanje medalje na tom takmičenju. Protiv Amerikanaca očekujem jednu jaku i uzbudljivu utakmicu. Svaku noć sparingujemo sa njima, i bez obzira na to što se radi o treninzima, voda ključa u bazenu. Biće uzbudljivo u utorak u toj oficijalnoj utakmici, mnogo agresivniji će biti gosti, ali ponavljam, dobra provjera za ono što nas čeka“, poručio je Petković.

Utakmica sa SAD igra se u utorak od 20:15h uz direktan prenos na RTCG. “Ajkule” će 14. juna odigrati novi prijateljski meč sa selekcijom Francuske takođe na Škveru od 20h. Nakon toga naša selekcija će dva dana trenirati u Podgorici pred put za Italiju 19. juna. Od 24. juna do 1. jula učestvovaćemo na finalnom turniru Svjetske lige u Gruziji, a u grupi smo sa Japanom, SAD i Gruzijom. U drugoj grupi su Italija, Grčka, Kazahstan i Argentina.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button