Ado Gargović oborio dva državna rekorda: Trudiću se da budem još bolji

Vladan
Piše: Vladan 262 pregleda Dodaj komentar
Foto: wpolo.me

Crnogorski reprezentativac Ado Gargović postiže sjajne rezultate na Otvorenom prvenstvu Rusije (ruske kvalifikacije za Olimpijske igre).

On boravi u Kazanju u sklopu FINA kampa, a na takmičenju učestvuje preko 700 plivača iz Rusije sa plivačima iz 13 zemalja svijeta koji se nalaze na kampu FINA.

Takmičenje traje sedam dana, a već u prva dva dana Ado je postavio nove crnogorske rekorde. Na 400 kraul postavio je vrijeme 04;11,11 (prethodni rekord držao je Danijel Kljakovic 04,19,17, rekord bio star 33 godine). Drugog dana takmičenja u trci na 200 kraul postavio je vrijeme 01;56,34 (popravio svoj rekord koji je otplivao prije 3 nedjelje u Penzi 01,57,69). Danas je dan pauze, a u naredna tri dana očekuju ga nastupi u disciplinama 100 kraul, 200 mješovito i 50 kraul.

“Nakon završenog drugog dana takmičenja više sam nego zadovoljan sa isplivanim vremenima i oborenim rekordima. Tokom tri mjeseca provedenih u Rusiji, konstantno sam davao svoj maksimum na treninzima i kao rezultat toga nastali su novi državni rekordi za koje ću, u narednom periodu, da se potrudim da budu još bolji. Stvarno radim u vrhunskim uslovima i želim najprije da se zahvalim Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore koji je u kontaktu sa FINA mi omogućio da prisustvujem jednom ovakvom kampu, a onda i samim ljudima i trenerima koji su uključeni iz FINA što su mi ukazali povjerenje i vidjeli u meni nekog ko može napornim radom i treninzima da postigne još bolje rezultate“, kazao je Gargović.

Foto: wpolo.me

Danijela Franeta, njegov trener u Crnoj Gori, ističe da nakon svakog mjeseca dobije izvještaje od predstavnika FINA i da su prezadovoljni radom Ada Gargovića.

“U svakodnevnom sam kontaktu sa ljudima koji su nosioci projekta u kojem je Ado. Izvještaje dobijamo poslije svakog odradjenog mjeseca. Ono što je najbitnije je da su treneri i cijeli tim koji je uključen u sam projekat prezadovoljni kako Ado napreduje i da je glavna karika u cijelom timu. Ovi državni rekordi su samo početak njegovog napretka i potvrda da je opravdao povjerenje koje mu je dato. Ado je otvorio vrata i ostalim crnogorskim plivačima, koji u narednim godinama mogu da treniraju u uslovima koji se ne mogu porediti sa uslovima u Crnoj Gori. Treba istaći i ogromne napore ljudi iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore koji su bili u stalnoj komunikaciji sa FINA, i zajedničkim snagama došli do toga da se Ado sada nalazi na jednom takvom kampu i bilježi ovakve rezultate”, kazala je Franeta.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar