ABA liga opet u problemu: Banka gasi račun?

Redakcija
Piše: Redakcija 93 pregleda Dodaj komentar

Funkcionisanje regionalne košarkaške ABA lige ponovo je dovedeno u pitanje!

Regionalno takmičenje startovalo je početkom oktobra poslije prepucavanja, naročito između Crvene zvezde, FMP i Partizana kada je blokiran račun takmičenja, koji je potom uspio da odblokira prvi čovjek Budućnost Volija Dragan Bokan.

Pojavio se, ipak, novi problem – statusno pravna neuređenost i upravljanje ligom mimo zakona skupo bi moglo da košta regionalno takmičenje, prenosi Sport klub.

– ,,Rajfajzen banka Austrija dd Zagreb“ odlučila je da zatvori račune ABA lige zbog pravnih manjkavosti statusne dokumentacije i upravljanja računima neovlašenih lica. Rukovodstvo takmičenja predvođeno prvim čovjekom Budućnosti Draganom Bokanom i direktorom Cedevita Olimpije Davorom Užbinecom očajnički je u potrazi za bankom u Zagrebu gdje bi otvorili novi račun i prebacili novčana sredstva iz ,,Rajfajzen banke Austrija dd Zagreb“ – navodi Sport klub.

Kamen spoticanja je, navodi se, odluka Partizana da ne dozvoli upis udjela vlasništva FMP iz Železnika u strukturu društva.

Klub iz Humske upis udjela FMP u vlasničku strukturu lige uslovljava uvođenjem Arbitražnog suda iz Lozane kao nadležne institucije koja će da utvrdi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP.

Foto: Savo Prelević

– Sa druge strane, banke se plaše strogog nadzora Hrvatske narodne banke i gotovo je izvjesno da neće dozvoliti da pravno statusno neuređeno društvo otvori račun. Problemi u regionalnom takmičenju se nastavljaju, a u četvrtak će, u slučaju da dođe do gašenja računa, advokatski tim ABA lige pokušati da nađe adekvatno rješenje kako bi se prvenstvo nastavilo. Račun je već bio blokiran prije nešto više od 20 dana, ali su članovi društva ovlastili Dragana Bokana da odblokira račun što je on i uradio – zaključuje Sport klub.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar