Zvezdan Mitrović: Imamo adute u odnosu na Sloveniju

0
567
Foto: FIBA

Slovenija puca od samopouzdanje pred dolazak u Podgoricu, ali selektoru košarkaške reprezentacije Crne Gore Zvezdanu Mitroviću ne smetaju njihove optimistične izjave.

Meč između “crvenih” i aktuelnih evropskih prvaka u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. na programu je u petak.

“Vidio sam i pročitao da su Slovenci veliki optimisti. Imaju i razloga za to, aktuelni su šampioni Evrope. Tačno je da u sastavu tima neće biti lidera sa minulog Evropskog prvenstva, ali i pored toga Slovenija ima jako kvalitetnu reprezentaciju i nemam ništa protiv da uloga favorita na papiru pripadne njima. S druge strane, papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Vjerujem u momke koje vodim i vjerujem da će optimizam i pozitvna energija sa kojom Slovenci dolaze u Podgoricu biti na daleko nižem nivou poslije duela sa nama“, rekao je za Sport Klub Mitrović.

Selektor se nada da će dvorana Morača biti ispunjena do posljednjeg mesta.

“Trenutno slažemo kockice u željeni mozaik. Nemamo mnogo vremena, ali kako je nama, tako je i drugima. Doduše, Slovenci su u blagoj prednost jer je većina igrača odradila pripreme za Evropsko prvenstvo. Imamo problema pod samim košem, muče nas povrede. Put do trijumfa je jasan. Moramo da budemo agresivni u odbrani. Moramo da zaustavimo šut sa distance i ofanzivni skok rivala. Pored toga, ne smijemo ni slučajno da uđemo u jurnjavu sa Slovencima. U igri po principu trči i šutiraj oni su u prednosti. Naravno da imamo i mi adute u odnosu na Sloveniju, ali o njima neka misle oni“, zaključio je Mitrović.

Duel treće runde igra se u petak od 20 časova.