Zvezda predstavila Ivanića: Želio sam iskorak u karijeri

0
219
Foto: FK Crvena zvezda
Poslednje zimsko pojačanje Crvene zvezde Mirko Ivanić predstavljen je u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“.

Sportski direktor šampiona Srbije Mitar Mrkela imao je samo riječi hvale za ofanzivnog vezistu koji je stigao iz BATE Borisova.

– Mirko Ivanić je naše poslednje zimsko pojačanje. Rođen je 1993. godine, bivši igrač Vojvodine i BATE Borisva, koga smo dosta dugo željeli i nije ga potrebno posebno predstavljati. Svi koji volimo fudbal dosta dobro ga poznajemo. Dobili smo igrača u najboljim fudbalskim godinama koji može da pokriva više pozicija u veznom redu. Ima veliko iskustvo igranja u Evropi, vjerujem da će biti ogromno pojačanje i da će donijeti dosta uspjeha Crvenoj zvezdi – poručio je Mrkela.

Ivanić se najprije zahvalio na lijepom predstavljanju.

– Srećan što sam zadužio dres velikog kluba. Jedva čekam da se pridružim saigračima i da se polako uklopim u ekipu i da se naviknem na zahtjeve stručnog štaba. Ne mogu da dočekam prvu utakmicu – naglasio je Ivanić i otkrio šta je bilo presudno da dođe u Ljutice Bogdana.

– Presudilo je to što sam želio iskorak u karijeri. Uvijek sam se vodio time da je bitno izabrati pravi trenutak za taj korak, isto kao što je bilo kada samo otišao u BATE. Tada sam bio spreman za to, sada sam isto tako spreman da nosim grb ovako velikog kluba.

Ofanzivni vezista je prošao pripreme sa bivšim klubom i spreman je za sve izazove sa Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije.

– Spreman sam da debitujem. Osjećam pozitivan pritisak zbog transfera, poznat mi je taj osjećaj i sigurno ću znati da se izborim i da se nosim sa velikim očekivanjima.

Spreman je da se odmah stavi na raspolaganje šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću.

– Na šefu je da odluči na kojoj poziciji u veznom redu ću igrati, vidjećemo. Meni je najbitnije da igram, da se priključim ekipi i uklopim što prije. Na meni je da radim i da čekam šansu.

Ivanića je u Zvezdi sačekao i Nemanja Milunović, sa kojim je bio saigrač u Bjelorusiji.

– Naravno da mi znači što je tu, igrali smo tri godine zajedno. Nije mi rekao ništa novo što nisam znao o Crvenoj zvezdi, jer sam došao u veliki klub o kome sve znam. Koliko smo bliski govori i da sam bio uz njega prilikom rođenja oba djeteta – završio je Ivanić.