ZVANIČNO: Marušić prvi crnogorski fudbaler u istoriji Lacija!

0
1644
Marušić u društvu menadžera Jankovića i sportskog direktora Tarea

Sve je završeno ekspresno i na iznenađenje italijanske javnosti. Kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest da je standradni crnogorski reprezentativac Adam Marušić prvo veliko pojačanje Lacija za sljedeću sezonu! Sve je ozvaničeno, crnogorski reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor sa Nebeskoplavima posle transfera iz belgijskog Ostendea.

Marušić je prekjuče doputovao u Rim i bio jedna od vijesti dana na italijanskoj fudbalskoj pijaci. Pogotovo jer se do tada nije ni pominjao kao potencijalno pojačanje Rimljana. Poznato je da italijanski mediji dobro barataju imenima pojačanja tamošnjih klubova i da danima najavljuju njihove dolaska. Marušić je bio iznenađenje jer je sve rađeno u tajnosti sa njegovim menadžerima Matejom Kežmanom i Urošem Jankovićem. Razlog je bio što Lacijali nisu željeli konkurenciji da otkrivaju ime željenog pojačanja, a za Marušića je vladalo veliko interesovanje. Posle sjajne sezone u Ostendeu u kojoj je bio najbolji desni bek belgijskog šampionata i završio u idealnom timu sezone, Marušićeva cijena je skočila.

Foto: Nico Vereecken/Getty Images

Za usluge crnogorskog reprezentativca su bili zainteresovani Anderleht, Štutgart i pogotovo Lil u kojem je Marselo Bijelsa dao zeleno svetlo za dovođenje bivšeg fudbalera Voždovca. Zato je Lacio reagovao ekspresno i završio 6.500.000 evra težak transfer Marušića.

Igrač je prošao ljekarske preglede i potom parafirao petogodišnji ugovor sa Rimljanima u društvu menadžera Uroša Jankovića i sportskog direktora Iglija Tarea. Još od perioda u Voždovcu, brigu o karijeri Marušića je vodio Mateja Kežman i na kraju je u tandemu sa Jankovićem preko Belgije, Kortrajka i Ostendea završio transfer u Lacio.

Dobro iskustvo koje Rimljani imaju sa drugim Kežmanovim i Jankovićevim klijentom Sergejom Milinković Savićem je bila olakšavajuća okolnost. U Vječnom gradu se nadaju da će i Marušić krenuti stopama srpskog veziste koji je Genku plaćen 9.000.000 evra prije dvije godine, a danas vrijedi šestostruko više.

Marušić je prvi crnogorski fudbaler u istoriji Lacija i druga najskuplja prodaja u istoriji Ostendea.