Zoran Roganović: Nikoga ne ubjeđujem ili tjeram da mijenja odluke

0
847
Foto: STEFAN IVANOVIĆ/RSCG

Zoran Roganović, selektor rukometaša Crne Gore, juče je objavio širi spisak od 28 kandidata za prva dva kvalifikaciona meča Evropskog prvenstva 24. oktobra protiv Farskih Ostrva i četiri dana kasnije u gostima sa Ukrajinom.

Na širem spisku nema Vuka Borozana, najboljeg sportiste Crne Gore, koji je odbio da nastupa za nacionalni tim.

“Biću iskren, nijesam ulazio u razloge, odnosno nijesam pitao Vuka zbog čega neće da igra. Razgovarao sam sa njim, kao i sa ostalim igračima, kakvo im je raspoloženje da nastupaju za reprezentaciju. Vuko je odmah odgovorio da u ovom trenutku nema namjeru da igra, odnosno da ne želi da igra iz nekih razloga u koje nijesam ulazio. Smatram da ne treba nikoga da ubjeđujem da igra za reprezentaciju i koliko nastup za nacionalni tim znači. Ako neko nema taj odnos ili takvo razmišljanje, ne treba trošiti mnogo vremena, jer ga i nemamo. Ne želim nikoga da ubjeđujem ili tjeram da mijenja odluke. Ranije sam rekao da je svaki igrač bitan” kazao je Roganović za Arenu.

Selektor “lavova” ne želi alibi.

“Smatram da se sa momcima, koji dođu sa željom da brane boje zemlje, može odraditi veliki posao. Ne želim uopšte nikakav alibi ili razloge u slučaju neuspjeha zbog jednog igrača koji nije tu ili ne želi da bude tu u ovom trenutku.”

Nikad ne reci nikad, Vuku, između redova, vrata reprezentacije nijesu zatvorena, možda, se, ipak, predomisli i pomogne drugovima u nastavku kvalifikacija. Možda upravo u mečevima sa Danskom u martu naredne godine.

“Želim da napravimo lijepu atmosferu, gdje će se svi dobro osjećati na terenu i oko terena i da neka nova lica u budućnosti se upravljaju ili ophode prema pravilima. Nemamo neki veliki broj igrača, svako je važan i dobro došao. O ovom slučaju ne mogu da kažem zbogom ili nikad više. Riječ nikad rijetko kada upotrebljavam. Mislim da sa momcima koji su tu možemo da napravimo veliki posao, a vrijeme će pokazati koliki. Najiskrenije, znam da sve interesuje situacija sa Vukom, ali mislim da ćemo vremenom napraviti takvu ekipu i atmosferu, da u budućnosti pričamo više o ljepšim stvarima.”