Zlatičanin za Fight Site: Godina od velike važnosti!

0
374

dejan zlaticanin

 

Dejan Zlatičanin proteklog aprila ostvario je vrlo vrijednu pobjedu, nakon što je u Baru bio bolji od iskusnog i vrlo cijenjenog ruskog borca Petra Petrova.

 

Popularni „Dinamit“ jedan je od najpopularnijih sportista u Crnoj Gori, a uz svoj atraktivni stil ima i savršen skor u profi ringu – 17 pobjeda i nula poraza.

 

Zlatičanin je u razgovoru za „FightSite.me“ najavio predstojeće izazove, ali i otkrio šta sada radi.

 

„Trenutno sam u Podgorici, ali ne još dugo jer idem za dva dana u Ljubljanu gdje ću se spremati za predstojeću borbu“, rekao je Zlatičanin na početku razgovora za naš portalu.

 

On je istakao da će u ring ponovo u narednom mjesecu.

 

„Sljedeću borbu možete očekivati sredinom ili krajem avgusta. Odmarao sam poslije borbe protiv opasnog Rusa i nastavio sa treninzima kako bih ostao u formi. Naredni meč bi trebao da bude rejting meč u deset rundi, a u planovima je neki primorski grad, želja je Budva. Ime protivnika još nije poznato, ali bićete blagovremeno obavješteni. Najbitnije je sada da formu dovedem na zavidan nivo“.

 

Nakon ove borbe, Zlatičanina čeka veliki izazov.

 

„Ova godina će mi biti od izuzetne važnosti. Naime, startuje Svjetski kup 18. oktobra u Meksiku, a ja sam kao WBC Internacionalni šampion izabran od WBC-a da učestvujem na tom kupu“, ističe „Dinamit“.

 

Na ovom vrlo jakom turniru učestvovaće, objašnjava Zlatičanin, vrhunski WBC borci.

 

Na turniru će biti najboljih 12 boraca koje je odabrao WBC, i to je činjenica koja me motiviše da se što bolje pripremim i pokažem svoje kvalitete. Riječ je o vrlo elitnom takmičenju i borba u avgustu će biti dio priprema za ovo veliko takmičenje“, rekao je Zlatičanin.

 

Podatak koji je posebno zanimljiv je odlični status našeg borca na prestižnoj „boxrec“ listi.

 

Da, trenutno sam najbolje rangirani bokser EX-YU država na toj listi. Ta lista je vrlo značajna zbog svjetskih medija koji kontrolišu karijere velikih boraca“, zaključio je razgovor za naš portal Zlatičanin.

 

Sjajni Podgoričanin iza sebe ima 12 nokauta, a WBC pojas Internacionalnog šampiona osvojio je savladavši Godfreya Nzimandea.

 

fightsite.me