Zlatičanin: Uželio sam se borbi, cilj je osvajanje svjetske titule!

0
252

Pobjedom nad Frenklinom Mamanijem 11. juna 2016. godine, Dejan Zlatičanin, popularni Dinamita, ušao je u istoriju plemenite vještine. Postao je prvi bokser sa prostora stare Jugoslavije koji je uspio da postane šampion svijeta u najprestižnojoj svjetskoj verziji WBC.

Momak rođen u Podgorici koji sa ponosom brani ugled Crne Gore nije uspio da odbrani tron. U prvom narednom okrašaju, trenutak nepažnje je bio dovoljan da Amerikanac Majki Garsija pošalje Zlatičanina na pod i otme mu pojas na koji je bio toliko ponosan.

Odmah posle poraza koji je bolio više od žestokog udarca kojeg je primio od Garsije, Zlatičanin je uradio najpametniji mogući potez. Odlučio je da se odmori, da mir pronađe u druženju sa porodicom i prijateljima. Da prikupi pozitvnu energiju, da napuni dušu potrebnom željom da se vrati, da pokuša da ponovo postane šampiona svijeta. Svi koji poznaju Dejana Zlatičanina tvrde da on to može.

Da li je veliki borac počeo sa pripremama, za veliki povratak u ring?

„Da. Odmorio sam se u krugu porodice, skupio pozitvnu energiju koja mi je nedostajala i vratio sam se u ring. Uželio sam se borbi. Prošli put kada smo pričali rekao sam da je boks moj život“, rekao je Zlatičanin za Sport Klub i nastavio

„Imam za sparing partnera jednog snažnog momka iz Češke i uvidio sam da nisam puno nazadovao, naprotiv. Osjetio sam da ponovo krv brže teče mojim venama“.

Dejan Zlatičanin zna kako se stiže do titule prvaka svijeta. Pokazao je to. Svjestan je koliko je odricanja potrebno, svjestan je koliko će rada morati da uloži da bi ponovo došao u priliku da se bori za titulu. Olakšavajuća okolnost za popularnog Dinamita jeste činjenica da je bio šampion svijeta, da ima visok rejting u svijetu lake kategorije, a problem što svi znaju o kakvom se bokseru radi, koliko razoran udarac ima i koliko je opasno ući u ring sa njim.

“Naravno da je cilj osvajanje svjetske titule. Želim i uradiću sve što je u mojoj moći da to i ostvarim. Doživio sam u januaru prvi poraz u karijeri i mislim da nema čega više da se plašim jer uvijek se borcu mota po glavi ‘a šta ako se desi poraz’, sad više ne moram da razmišljam o tome. Kada se oslobodite straha onda možete sve”.

Kada je boks u pitanju, u centru pažnje svjetskih medija je okršaj Flojda Mejvedera i UFC šampiona Konora Mekgregora. Okršaj koji će bez ikakve sumnje biti spektakl i o kojem će se pričati i pisati dugo.

“Borba Flojda i Mekgregora mislim da nije u redu ni za boks ni za UFC jer ko god da pobijedi poniziće ili boks ili UFC. To je borba zbog novca, zbog zarade, zbog spektakla koji će biti napravljen oko tog duela. Mejveder je najbolji defanzivac u istoriji boksa, a Mekgregor je smiješan momak kada je boks u pitanju. Pa, olimpijski šampion kad ulazi u profesionalne bokserske vode ne može da računa da će uspjeti da dođe do prilike da se bori za svjetsku titulu. Mislim da će Mejveder imati lagan posao protiv Mekgregora”, naglasio je Zlatičanin.

Kakvo je interesovanje za meč koji slijedi, najbolje ilustruje podatak da je do sada uplaćeno oko 500 miliona dolara za mogućnost gledanja meča po principu “plati, pa gledaj“.