Zeta počela sa pripremama, ciljaju Evropu

0
245

Trener Zete, Dragoljub Đuretić, još ne zna na koje će fudbalere moći da računa, ali ni to da li će ekipa otputovati negdje na pripreme.

Kako i svaki put u posljednjih nekoliko sezona, neizvjesnost je obilježila početak i ovih priprema fudbalera Zete.

Trener Dragoljub Đuretić još ne zna na koje fudbalere može da računa, ali ni to da li će ekipa otputovati negdje na pripreme.

Te dvije stvari su i usko povezane…

“Ako uprava kluba obezbijedi uslove, otići ćemo negdje 10 dana, ali za sada je to nemoguće, ako se ne prodaju neki igrači”, kazao je Đuretić.

Dvojica najboljih su, međutim, na korak od odlaska – prodaja kapitena Igora Vujačića i napadača Nikole Krstovića možda bi omogućila klubu normalno funkcionisanje, ali bi, istovremeno, značajno reducirala ambicije u nastavku sezone.

Zeta je druga na tabeli, sa četiri boda manje od vodeće Sutjeske.

“Imam informaciju da su veoma blizu odlaska. Njih dvojicu niko ne može da nadomjesti, bili bismo slabiji 20 do 30 odsto”, kaže trener Zete.

Đuretić je, međutim, ubijeđen da će na Trešnjici i na proljeće igrati dopadljiv fudbal, čak i ako odu Vujačić i Krstović. Zeta je već dovela dva nova fudbalera, iz Rudara su stigli Nemanja Sekulić i Armin Bošnjak.

“Oba igrača su planski dovedena. Bošnjak je tip fudbalera koji je trebao ovoj ekipi na lijevom boku. Sekulić je naš bivši igrač i preseliće se na pozicuiju beka ukoliko ode Vujačić, jer su Ceklić i Đorđije Vukčević alternative na štoperskim pozicijama.”

Neuobičajeno, prvi trening u 2019. Zećani su odradili – po snijegu.

“Nema biranja vremena i uslova. Biće teški uslovi i za odigravanje mečeva, jer se prvenstvo nastavlja u februaru”, napomenuo je Đuretić.

Cilj je – plasman u Evropu.

“Bio bi uspjeh kada bismo uspjeli”, zaključio je trener Zete.