Ženska juniorska reprezentacija počela pripreme za EP B divizije

0
464

Ženska juniorska reprezentacija počela je pripreme za Evropsko prvenstvo B divizije, koje će od 17. do 27. jula biti održano u Rumuniji.

Selektor Željko Vukićević kazao je da je zadovoljan zbog činjenice da je ova generacija dobro popunjena na svim pozicijama i da je pet-šest igračica imalo zavidnu minutažu u svojim klubovima, te da vjeruje da se može izboriti plasman među osam najboljih. Kapiten Božica Mujović očekuje da će se ekipa dobro spremiti za šampionat u Rumuniji i da će ostaviti dobar utisak.

Odlučio sam se da pozovem 19 igračica, koje će u predstojećem periodu nastojati da se dokažu i izbore mjesto timu. Tokom januara smo odradili mini pripreme, ali tada zbog klupskih obaveza nijesu bile najbolje igračice. Ono što karakteriše ovu generaciju jeste da poslije dužeg vremena imamo ekipu koja je popunjena na svim pozicijama, jer osim niskih igračica, imamo i solidne centre. Raduje činjenica da se radi o igračicama koje su imale zavidnu minutažu u svojim klubovima i da su nastupale u Regionalnoj i Jadranskoj ligi. Zbog toga mislim da je pet-šest igračica zaista napredovalo, a iskustvo koje imam jer sam dosta selekcija vodio na evropskim šampionatima daje mi za pravo da prvi put očekujem i bolji plasman. Vjerujem da možemo da budemo među osam, a sve preko toga bilo bi zaista fenomenalno. Poslije dužeg vremena u Crnoj Gori vide se rezultati rada u klubovima, iako ih nema mnogo, jer su i u teškim uslovima napravili ogroman napor za napredak, tako da se nadam najboljem – kazao je Vukićević.

”Crvene” su u grupi sa domaćinom Rumunijom, Ukrajinom i Mađarskom, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

Daćemo sve od sebe da odradimo što bolje pripreme, kako bi se kvalitetno spremili za prvenstvo. Očekuje nas jaka grupa, jer ćemo igrati pored domaćina Rumunije igrati sa Ukrajinom i Mađarskom, ali vjerujem u ovu ekipu – kazao je Vukićević.

Predvodnik generacije je igračica Budućnost Volkana Božica Mujović, koja vjeruje da će ”crvene” ostaviti dobar utisak u Rumuniji.

Imamo dobru ekipu, jer ova generacija igračica rođenih 1996. godine i mlađe dosta obećava. Grupa nije laka, a na startu nas očekuje meč sa domaćom selekcijom, ali nećemo se predati. Nastojaćemo da pružimo maksimum u svakoj utakmici, a vjerujem da će rad tokom priprema dati rezultat – kazala je Mujović.

Na spisku selektora Vukićevića pored kapitena Mujović su Sofija Živaljević, Marija Subotić, Majda Kolić, Amra Bajrović, Bojana Kovačević, Kristina Madžgalj, Mirjana Popović, Anica Gačević, Milena Bajić, Slađana Raković, Svetlana Radonjić, Ksenija Ivanović, Dragana Radović, Vanja Mudreša, Milica Manojlović i Marija Leković.

U stručnom štabu su treneri Danilo Rakočević i Vladan Turčinović, kao i fizioterapeut Milica Mitrović.

 

 

kosarka.me