Završen Balkan open 2018: Tri srebra za KBK “081” iz Podgorice

0
341
FOTO: KBK 081

U Tešnju je završen Balkan open 2018, u kojem su predstavnici Kik boks kluba “081” iz Podgorice osvojili tri srebrne medalje.

Riječ je o turniru koji je poznat po jakoj konkurenciji, koji je ove godine obilježio 10 godina, a na kojem je učestvovalo preko 700 boraca.

Balša Martinović, kategorija kadeta do 57 kg,  je poslije dvije pobjede, u finalu zaustavljen sudijskom odlukom na poene.

Nemanja Čađenović, kategorija junior do 63,5 kg,  je poslije sjjanog polufinala, u finale ušao sa povrijeđenim stopalom, pa je morao da preda meč i zadovolji se srebrom.

Filip Sekulović je u finalu odradio odličnu borbu. Međutim poslije tri runde, odlukom sudija, meč je  na iznenađenje svih prisutnih pripao njegovom suparniku.

“Uvjek se trudimo da budemo objektivni i realni pa mogu reći da je Filipu ovoga puta uzeta čista pobjeda i umjesto zlatne je osvojio srebrnu medalju, ali i to je sastavni dio sporta”, prokomentarisao je trener KBK “081” Andrej Đeljošević.

Sekulović je nastupio u kategoriji junior do 86 kg.

Vuk Furtula, kategorija kadet do 69 kg,  je u četvrtfinalu zaustavljen od mngogo iskusnije borca, ali i pored poraza, po Đeljoševićevom mišljenju odradio je najbolju borbu do sada.

Ovoga puta je od strane kik boks saveza Crne Gore bio obezbijeđen autobus i svi takmičari su zajedno otputovali za Tešanj.

“Čestitke ostalim borcima iz Crne Gore, hvala organizatoru turnira na gostoprimstvu i hvala još jednom Kik boks savezu Crne Gore koji je omogućio da ode što više takmičara iz Crne Gore i naravno svi budemo skupa kao prava porodica”, kazao  je Đeljošević.