WU16: Crnogorke druge na UEFA razvojnom turniru

0
563
Foto: FSCG

Mlađa ženska kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore završila je UEFA razvojni turnir održan u našoj zemlji na drugom mjestu, iza vršnjakinja iz Bosne i Hercegovine, od kojih su danas poražene nakon jedanaesteraca. Susret odigran na terenu Trening kampa FSCG završen je rezultatom 1:1, nakon čega su Bosanke u penal završnici slavile trijumf rezultatom 5:4.

U drugom meču posljednjeg kola turnira selekcija Azerbejdžana savladala je rezultatom 2:0 reprezentaciju Kazahstana, što im je obezbijedilo treću poziciju na kraju takmičenja.

Izabranice Derviša Osmanovića odigrale su još jedan dobar meč i bile ravnopravne u borbi sa najboljom selekcijom na turniru.

Bosanke su prve uspjele da pronađu put do mreže, pa su na odmor otišle sa golom prednosti. Dobru akciju u 31. minutu preciznim udarcem krunisala je Ena Taslidža.

Na selekcija odgovorila je nakon 15 minuta igre u nastavku preko Jelene Karlićić koja je fenomenalnim udarcem po zemlji sa 20 metara pogodila ugao gola gostiju.

Do kraja susreta izabranice Derviša Hadžiosmanovića pokušale su da dođu do pobjede ali nisu uspjele da slome otopr rivala, koji je u penal seriji imao više koncentracije i pogodio svih pet udaraca sa bijele tačke. Naša selekcija bila je precizna u samo četiri pokušaja sa „kreča“.

Izuzetno jak vjetar otežavao je igru tokom ali je viđena dobra utakmica pošto su oba tima uložila maksimum mogućnosti. U prvom poluvremenu vjetar je bio protiv nas, pa smo na odmor otišli sa minusom od jednog gola, koji smo uspjeli da anuliramo u nastavku kada smo imali „pomoć“ vjetra. Pokušali smo da dođemo do pobjede sa kojom bi turnir završili na prvom mjestu, ali nismo uspjeli da još jednom nađemo put do mreže rivala. Moram istaći da smo izuzetno zadovoljni ovom generacijom djevojčica, koja će prije nego što započne kvalifikacije, imati priliku da odigra još dva turnira i adekvatno se pripremi za oktobar i preliminarnu rundu, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:1 (penali 5:4)

Strijelci
1:0
– Ena Taslidža 31′, 1:1 – Jelena Karličić 55′

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo, Ajla Zokić, Andrea Gavrić, Ena Marevac (Helena Tomas), Đula Velagić, Dejana Marković (Sofija Kršumović (Varvara Šešlija)), Irma Jusanović, Elma Husić, Ena Taslidža, Nikolina Čerkez (Jelena Ćazić (Ivana Marjanović)), Dušica Lukić  

Crna Gora: Nikolina Perunović, Jelena Tošić (Marija Vukanić), Marija Maraš (Kristina Medojević), Jelena Sarić (Milena Čolaković), Ana Knežević (Nađa Đurđevac), Bojana Milović, Jelena Karličić, Nikolina Caković (Sara Živanović (Marica Bojić)), Milica Radulović (Jovana Miladinović), Jovana Nišavić, Enida Bošnjak.