“Vukovi” u Sarajevu na EP

0
235
Reprezentacija Crne Gore u ragbiju 7, olimpijskoj verziji ovog sporta, otputovala je za Sarajevo gdje sjutra i prekosjutra učestvuje na Evropskom prvenstvu Prve divizije.

Crna Gora je u grupi sa domaćinom Bosnom i Hercegovinom, Moldavijom i Turskom. Crnogorski reprezentativci u učešće u ovoj elitnoj grupi izborili prije dvije godine osvajanjem drugog mjesta na Evropskom prvenstvu B divizije.

Na ovom takmičenju crnogorski “vukovi” igraće sa reprezentacijama država gdje ragbi postoji i više od sto godina, dok crnogorski savez ove godine obilježava tek pet godina postojanja.

Cilj crnogorske reprezentacije, prema riječima selektora Damjana Čelebića, je da se predstavi što bolje i pokuša da izbori opstanak u ovom elitnom takmičenju.

“Od svih ekipa na prvenstvu imamo najmanje iskustva, ali ćemo dati sve od sebe na terenu da postignemo što bolji rezultat”, kazao je Čelebić.

U ragbiju 7 utakmica traje dva puta po sedam minuta, ali se tokom dana odigra više utakmica. U subotu će biti odigrano takmičenje u grupama, a u nedjelju polufinalne, finale i razigravanja od 5. do 12. mjesta.

Ekipe koje osvoje posljednja dva mjesta od naredne sezone prelaze u niži rang takmičenja.

Sve utakmice moći će da se gledaju direktno na linku – https://www.rugbyeurope.eu/live-mens-sevens-conference1-2018-sarajevo-0