Vukota Pavić mijenja Barovića u reprezentaciji!?

0
820

 

Vukota Pavić najvjerovatnije će biti u sastavu reprezentacije Crne Gore za mečeve sa Slovenijom i Španijom, krajem ovog mjeseca, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, prenosi Arena.

Centar Mornara trebalo bi da popuni mjesto u sastavu nacionalnog tima, koje je nastalo nakon što je centar Budućnost Volija Filip Barović obnovio povredu stopala.

Takođe, nije još izvjesan status povrede krilnog centra Budućnost Volija Alekse Ilića, ali njegov oporavak očekuje se za završnicu nacionalnog kupa ovog vikenda.

Pavić bi tako bio treći reprezentativac iz redova Mornara za ovaj kvalifikacioni prozor. Na prvobitnom spisku selektora Zvezdana Mitrovića, objavljenom 24. januara, među 16 igrača našli su se i prvotimci barskog kluba Derek Nidam i Nemanja Vranješ.

Iza Pavića je niz dobrih partija, prije svega u FIBA Evropa kupu, kao i u ABA ligi od početka ove godine. U evropskom takmičenju na 11 mečeva bilježi 6,6 poena i 6,1 skokova u prosjeku, za 23 minuta u igri. U ABA ligi, na 20 utakmica, ima skor od 4,7 poena i 2,8 skokova po utakmici za 15 minuta u prosjeku na parketu. Nikšićanin visok 202 santimetra je još 2011. igrao za Mornar u domaćoj ligi. U ABA ligi nastupao je za Sutjesku u sezoni 2015-16, takođe je igrao za bugarski Balkan i mostarski Zrinjski u BiH.

Reprezentaciji su za važne mečeve u kvalifikacijama potrebne pouzdane opcije pod obručem. Glavni pretendenti su kapiten Blagota Sekulić i Nemanj a Radović, koji igraju odlično ove zime u španskoj ACB ligi, najjačoj na kontinentu.